Boc: Guvernul analizeaza supraimpozitarea averilor mari

Luni, 26 Iulie 2010, ora 15:19
2440 citiri
Boc: Guvernul analizeaza supraimpozitarea averilor mari

Guvernul analizeaza un proiect de act normativ, care porneste si de la propunerea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), de supraimpozitare a averilor mari, a declarat prim-ministrul Emil Boc.

"Avem in analiza un proiect care porneste si de la ceea ce colegii de la UNPR au spus si care porneste si de la o realitate romaneasca, cu privire la faptul ca foarte multe averi, probabil, nu sunt impozitate la valoarea reala.

Videanu si Boc analizeaza modul in care se cheltuie fondurile europene

Din acest punct de vedere, exista si in acordul cu FMI o prevedere care ne conduce la realizarea unui asemenea proiect, este la stadiul tehnic de pregatire in momentul de fata si care, cred eu, va aduce importante resurse financiare in bugetul statului", a explicat Boc, luni, la postul public de radio.

El a mentionat ca Guvernul are mai multe variante de lucru, urmand ca Ministerul Finantelor sa prezinte o forma completa.

"Propunerea colegilor de la UNPR este o baza de pornire, mai sunt si alte variante de lucru, iar Ministerul Finantelor va prezenta o forma completa", a afirmat Boc, la Radio Romania Actualitati.

De asemenea, premierul a mai anuntat ca salariile bugetarilor ar putea creste in ianuarie 2011 daca restructurarea aparatului de stat continua pana la finele anului in curs.

"In ianuarie anul viitor se va putea reveni la o crestere salariala cu conditia ca noi sa facem acum, pana la sfarsitul anului, ceea ce am inceput. Si suntem pe drumul corect al restructurarii aparatului de stat, adica de a face un aparat de stat functional in raport cu nevoile oamenilor si in raport cu ceea ce tara poate sa plateasca", a mai declarat Boc la postul public de radio.

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, aflata in arcul guvernamental, a anuntat, in luna iunie, propunerea de introducere a impozitului pe "bogatia afisata".

"UNPR va propune o serie de solutii pentru identificarea de noi resurse financiare. Astfel, vom pune in discutie, in cadrul coalitiei, introducerea impozitului pe bogatia afisata. Este incorect sa taiem pensii si salarii fara sa impozitam suplimentar averile.

Daca vorbim despre solidaritate, trebuie sa vorbim si despre impartirea costurilor acestei crize. Cei care au putin, trebuie sa suporte putin, cei care au mai mult, trebuie sa suporte mai mult din povara dificultatilor economice pe care le infrunta Romania", declara presedintele executiv al Uniunii, Gabriel Oprea, pe 22 iunie.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Emil Boc, #Boc supraimpozitare averi, #supraimpozitare averi mari , #premier