Boc: Guvernul nu va deschide robinetul masurilor populiste

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 17:14
1489 citiri
Boc: Guvernul nu va deschide robinetul masurilor populiste
Foto: Realitatea TV

Premierul Emil Boc a declarat ca se poate lua in considerare o crestere modesta a salariilor si pensiilor, insa nu poate deschide robinetul masurilor populiste.

La inceputul sedintei de guvern de luni, premierul a citat din scrisoarea de intentie cu FMI, in care se specifica faptul ca, in prima parte a anului, salariile si pensiile vor fi inghetate, iar, daca permite bugetul, se va efectua o crestere ulterior.

"Guvernul nu va deschide robinetul masurilor populiste, dar aceasta nu inseamna ca nu va respecta angajamentele anuntate inca din luna decembrie, daca exista conditii", a spus Boc, citat de Mediafax.

El a adaugat ca nimeni nu trebuie sa se astepte la masuri populiste, care sa destabilizeze tara.

Emil Boc a cerut ministrilor sa prezinte un plan de investitii pentru acest an, care sa puna accentul pe proiectele care pot fi finalizate in 2012.

"Am cerut ca, in sedinta din 15 februarie, sa avem o prima lectura a investitiilor pe care le fac ministerele. Trebuie sa existe o prioritizare si sa se puna accent pe cele care pot fi terminate in 2012. Va cer sa prezentanti o lista a investitiilor in 2012, cu prioritate pe lucrarile care se finalizeaza in acest an, pentru a da dovada de eficienta a banului public si de transparenta", a declarat Emil Boc, in timpul sedintei de guvern de luni.

De asemenea, prim-ministrul a cerut Ministerului Finantelor sa puna in aplicare, incepand cu data de 6 februarie, procedura de infiintare a unei firme in trei zile.

"Cer Ministerului Finantelor sa pregateasca schema ajutorului de minimis pentru IMM-uri, analiza rapida a investitiilor care vizeaza investitii sau locuri de munca in Romania. Stiu ca Bosh a inaintat o cerere de ajutor de stat, pentru o firma la Cluj, si alte firme care vin in locul Nokia", a precizat premierul.

Boc a adaugat ca nu este vorba doar de companiile care vor veni in Cluj, ci de investitorii care vor sa creeze locuri de munca oriunde in tara.

"Noi trebuie sa raspundem rapid la aceste solicitari de investitii si sa le acordam sprijinul necesar. Suntem intr-o perioada in care orice loc de munca este important", a concluzionat Boc.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Emil Boc, #crestere salarii, #crestere pensii, #infiintare firme , #premier