Boc ia de la bogati si da la saraci

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 22:54
4080 citiri
Boc ia de la bogati si da la saraci

Toti cei care primesc de la stat un salariu peste cel al presedintelui Romaniei vor fi impozitati cu 90%, contributie ce va merge intr-un fond social pentru sprijinirea celor cu salarii mici, a anuntat, miercuri seara, premierul Emil Boc.

"Este vorba de toti cei care, de la stat, au venituri peste salariul presedintelui Romaniei, peste 80 de milioane. Veniturile vor fi taxate cu 90%. Guvernul analizeaza posibilitatea introducerii unei contributii de solidaritate (...) Cei cu un salariu de la stat de peste 8.000 de lei vor fi taxati cu 90%. Este vorba de o contributie", a anuntat Boc.

Potrivit premierului, banii vor merge intr-un fond special din care Guvernul "va putea sa acorde sprijin salarial celor cu salarii mici in aceasta perioada de criza".

"Pentru anul 2009 ne gandim la o asemenea contributie de solidaritate. Asadar, tot ce este pana la valoarea salariul presedintelui Romaniei nu suporta niciun fel de ajustare", a adaugat Boc. Seful Executivului a precizat ca decizia este aplicabila doar in anul 2009.

Boc a precizat ca, cel mai probabil, aceasta masura va fi luata prin Ordonanta de Urgenta, insa a explicat ca, mai intai, va discuta cu partenrii sociali pe aceasta tema.

Premierul a mai anuntat ca va fi nevoie de o rectificare a datelor bugetare in urma incheierii acordului cu FMI. Potrivit acestui proiect de act normativ, cheluielile vor fi scazute cu 4 miliarde de lei, iar veniturile la bugetul de stat vor creste cu 1,37 miliarde de lei.

Tot miercuri, Guvernul a aprobat actul normativ prin care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat in cazul in care pensia este mai mare decat salariul mediu brut aferent anului pentru care se face plata.

"Am adoptat astazi (miercuri, n.red.) in prima lectura legea privind cumulul pensiei cu salariu. Astfel, toti pensionarii cu pensii de pana in 1.600 de lei vor putea cumula pensia cu salariu de la stat.

Tot astazi, Guvernul a decis ca cei cu salarii la stat de peste 8.000 de lei vor avea de achitat un impozit de circa 90%", a declarat Emil Boc, la finalul sedintei de la Palatul Victoria.

In tuma sedintei de Guvern de miercuri, Guvernul a mai decis sa amane pana pe 31 decembrie prima etape de majorare a salariilor pentru personalul din invatamant. Decizia privind amanarea majorarilor salariale in domeniul Educatiei a fost motivata de lipsa fondurilor in bugetul de stat.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Emil Boc salarii, #Boc solidaritate impozit, #impozit salarii stat, #cumul pensie salarii , #premier