Boc: Iesirea din recesiune trebuie privita cu responsabilitate si realism (Video)

Vineri, 13 Mai 2011, ora 13:39
1664 citiri
Boc: Iesirea din recesiune trebuie privita cu responsabilitate si realism (Video)
Foto: B1TV

Premierul Emil Boc apreciaza ca datele statistice anuntate vineri de INS confirma iesirea din recesiune a Romaniei, dar acesta este doar "un semnal pozitiv", care trebuie privit cu "responsabilitate, prudenta si realism".

In calitate de ministru interimar al Muncii, Boc a prezentat situatia inregistrarii contractelor de munca dupa intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii.

Astfel, in primele zece zile s-au inregistrat 157.306 noi contracte de munca, 70% dintre acestea fiind pe perioada nedeterminata.

"Se confirma faptul ca in Romania, inclusiv dupa noul Cod, contractele pe perioada nedeterminata raman regula", a mai subliniat premierul, precizand ca cele peste 150.000 de noi contracte au fost inregistrate pana joi inclusiv.

In ceea ce priveste, iesirea din recesiune, premierul a explicat ca toate datele arata ca economia romaneasca trece pe plus, iar acest lucru "trebuie consolidat in perioada urmatoare".

"Va mai trece o perioada de timp pana cand se vor resimti efectele", a atentionat premierul, subliniind inca o data ca cifrele statistice arata ca "masurile dureroase si impopulare au fost corecte si necesare".

Emil Boc a mai atras atentia si asupra faptului ca o continuare a cresterii economice nu va fi posibila daca nu se accelereaza reformele. "Nu avem voie sa cadem in patima populismului, trebuie sa punem in continuare accent pe investitii, locuri de munca", a mai precizat Emil Boc.

PIB-ul Romaniei a crescut cu 0,6% in primul trimestru din 2011, fata de ultimul trimestru al anului trecut, astfel ca tara noastra a iesit tehnic din recesiune dupa aproape 3 ani, arata datele Institutului National de Statistica date publicitatii vineri.

Comparativ cu ultimele trei luni din 2010, PIB a urcat cu 1,6% in serie bruta si cu 0,3% in serie ajustata sezonier.

Teoretic se poate numi "iesire din recesiune", in momentul in care o economie inregistreaza cresteri in doua trimestre consecutiv. In trimestrul patru din 2010, fata de precedentele trei luni, PIB a inregistrat o crestere usoara, de 0,1%, se mai arata in cifrele INS.

Citește și:
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Guvernul condus de Nicolae Ciucă s-a confruntat încă de la început cu scandaluri privind acuzații de plagiat, care au condus până la demisii din partea mai multor miniștri, în timp ce...
Scandal total între Șoșoacă și George Simion la protestul din Piața Victoriei: „Trădătorul rămâne trădător! Simioane, Iudă!” VIDEO
Scandal total între Șoșoacă și George Simion la protestul din Piața Victoriei: „Trădătorul rămâne trădător! Simioane, Iudă!” VIDEO
Senatoarea Diana Şoşoacă a adus acuzații grave la adresa liderului AUR George Simion în timpul protestului de duminică, 2 octombrie, din Piața Victoriei din București. Senatoarea și-a...
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Stire buna: FMI a previzionat pentru Romania ca va avea in 2012 o crestere economica de 3,75-4%, Comisia Europeana nu este atat de optimista. In prognoza economica de primavara a UE, Comisia prevede pentru tara noastra o crestere de 3,7%.
Poza Cicero
Cicero
rank 5
este un fapt concret, nu vorbe, si sunt si consecintele masurilor guvernului