Boc: Iesirea din recesiune trebuie privita cu responsabilitate si realism (Video)

Vineri, 13 Mai 2011, ora 13:39
1664 citiri
Boc: Iesirea din recesiune trebuie privita cu responsabilitate si realism (Video)

Premierul Emil Boc apreciaza ca datele statistice anuntate vineri de INS confirma iesirea din recesiune a Romaniei, dar acesta este doar "un semnal pozitiv", care trebuie privit cu "responsabilitate, prudenta si realism".

In calitate de ministru interimar al Muncii, Boc a prezentat situatia inregistrarii contractelor de munca dupa intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii.

Astfel, in primele zece zile s-au inregistrat 157.306 noi contracte de munca, 70% dintre acestea fiind pe perioada nedeterminata.

"Se confirma faptul ca in Romania, inclusiv dupa noul Cod, contractele pe perioada nedeterminata raman regula", a mai subliniat premierul, precizand ca cele peste 150.000 de noi contracte au fost inregistrate pana joi inclusiv.

In ceea ce priveste, iesirea din recesiune, premierul a explicat ca toate datele arata ca economia romaneasca trece pe plus, iar acest lucru "trebuie consolidat in perioada urmatoare".

"Va mai trece o perioada de timp pana cand se vor resimti efectele", a atentionat premierul, subliniind inca o data ca cifrele statistice arata ca "masurile dureroase si impopulare au fost corecte si necesare".

Emil Boc a mai atras atentia si asupra faptului ca o continuare a cresterii economice nu va fi posibila daca nu se accelereaza reformele. "Nu avem voie sa cadem in patima populismului, trebuie sa punem in continuare accent pe investitii, locuri de munca", a mai precizat Emil Boc.

PIB-ul Romaniei a crescut cu 0,6% in primul trimestru din 2011, fata de ultimul trimestru al anului trecut, astfel ca tara noastra a iesit tehnic din recesiune dupa aproape 3 ani, arata datele Institutului National de Statistica date publicitatii vineri.

Comparativ cu ultimele trei luni din 2010, PIB a urcat cu 1,6% in serie bruta si cu 0,3% in serie ajustata sezonier.

Teoretic se poate numi "iesire din recesiune", in momentul in care o economie inregistreaza cresteri in doua trimestre consecutiv. In trimestrul patru din 2010, fata de precedentele trei luni, PIB a inregistrat o crestere usoara, de 0,1%, se mai arata in cifrele INS.

Citeste si:
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat miercuri, 17 august, că a cerut Comisiei Europene reducerea substanţială a livrărilor de vaccin împotriva Covid-19 pentru acest an şi...
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...
Comentarii
I.E.Feher
rank 1
Stire buna: FMI a previzionat pentru Romania ca va avea in 2012 o crestere economica de 3,75-4%, Comisia Europeana nu este atat de optimista. In prognoza economica de primavara a UE, Comisia prevede pentru tara noastra o crestere de 3,7%.
Cicero
rank 5
este un fapt concret, nu vorbe, si sunt si consecintele masurilor guvernului