Boc ii invita pe oamenii de afaceri israelieni sa investeasca in Romania

Joi, 12 August 2010, ora 23:45
953 citiri
Boc ii invita pe oamenii de afaceri israelieni sa investeasca in Romania

Prim ministrul Emil Boc a transmis joi oamenilor de afaceri israelieni un semnal de incurajare pentru a investi in Romania in domenii precum energie, inalta tehnologie, comunicatii, aratand ca proiectele de dezvoltare a economiei romanesti pot beneficia si de oportunitatea utilizarii de fonduri europene, a informat Biroul de presa al Guvernului.

Seful Executivului a avut joi, la Palatul Victoria, o intrevedere cu presedintele Israelului, Shimon Peres, in cadrul primei vizite efectuate in Romania de un sef de stat israelian.

Potrivit sefului Guvernului, aceasta vizita reprezinta un bun prilej de relansare a cooperarii bilaterale.

"Romania are un interes deosebit pentru dezvoltarea in continuare a relatiilor economice bilaterale, care este extrem de importanta pentru ambele parti, mai ales in contextul crizei economice si financiare actuale", a declarat premierul Emil Boc, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului.

Premierul a mentionat crearea unui mecanism de intalniri periodice bilaterale la nivel guvernamental restrans, care sa se axeze, pentru inceput, pe domeniile in care exista deja o cooperare intensa, precum Afaceri Externe, Aparare, Afaceri Interne, Economie si Turism.

La randul sau, presedintele israelian Shimon Peres a pus accentul pe importanta cooperarii economice si pe incurajarea domeniilor de inalta tehnologie, cercetare, care, in opinia sa, isi vor pune amprenta asupra dezvoltarii economice, a informat sursa citata.

Pe langa temele majore de actualitate ale agendei bilaterale, in cadrul intrevederii au fost abordate, de asemenea, subiecte legate de criza economica si financiara internationala, cei doi oficiali avand un schimb de opinii asupra solutiilor necesare.

Prim ministrul Emil Boc a transmis, totodata, presedintelui israelian condoleante pentru pierderea mai multor militari israelieni in tragedia aviatica produsa in luna iulie in zona Fundata - Zarnesti, judetul Brasov, in care a murit si un militar roman.

Seful Fortelor Aeriene israeliene, Ido Nehushtan, a multumit autoritatilor romane pentru sprijinul acordat in circumstantele dificile ale catastrofei aviatice de la Fundata - Zarnesti si, totodata, a apreciat cooperarea militara romano-israeliana in domeniul aviatic.

Din delegatia romana care a participat la intalnire au facut parte ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, si deputatul Aurel Vainer, membru al Grupului minoritatilor nationale din Parlamentul Romaniei.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Boc presedinte israelian, #Emil Boc intrevedere, #Boc Shimon Peres , #premier