Boc il contrazice pe Basescu in cazul Apostu: Premierul primeste doar informatii generale

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 16:09
2172 citiri
Boc il contrazice pe Basescu in cazul Apostu: Premierul primeste doar informatii generale

Premierul Emil Boc a comentat marti declaratiile presedintelui Traian Basescu privind cazul Sorin Apostu spunand ca niciodata premierul nu stie asupra carei persoane se emite un mandat de ascultare, ci primeste doar "informatii cu caracter general".

"La nivelul premierului primesti doar informatii cu caracter general despre anumite stari cu potential infractional din anumite regiuni, dar niciodata date concrete, pe persoane. Niciodata premierul sau alt demnitar al statului nu stie asupra carei persoane se emite un mandat de ascultare sau ceva de acest fel. Aceste lucruri apartin de autoritatile abilitate ale statului din justitie", a spus Emil Boc, citat de Mediafax.

Totodata, liderul PDL a tinut sa sublinieze ca partidul sau nu ii protejeaza pe membrii acuzati de coruptie, cum fac alte partide, ci lasa justitia sa isi urmeze cursul.

"Ca partid am avut si avem aceeasi atitudine dintotdeauna. Justitia isi urmeaza cursul, orice persoana beneficiaza de prezumtia de nevinovatie si asta inseamna functionarea statului de drept", a precizat Emil Boc.

Basescu si Boc stiau de 6 luni de "neregulile" lui Apostu la Cluj

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la TVR, ca atat el cat si premierul primisera de mai bine de sase luni informatii despre "neregulile" de la Cluj, referindu-se la cazul primarului PDL Sorin Apostu, in prezent arestat.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...