Ziare.com

Boc, in mesajul de Ziua Nationala: Dupa un secol, nimic nou pentru drepturile omului

de Alina Bardas
Miercuri, 01 Decembrie 2010, ora 11:13

   

Boc, in mesajul de Ziua Nationala: Dupa un secol, nimic nou pentru drepturile omului
Premierul Emil Boc spune, in mesajul sau de 1 Decembrie, ca la un secol de la Rezolutia votata de Marea Adunare Nationala la Alba-Iulia, trecerea timpului nu a contribuit cu nimic semnificativ nou in favoarea drepturilor omului si drepturilor civile.

"La Alba-Iulia, acum 92 de ani, se nastea in spirit Romania de astazi, prin vointa si hotararea patriotilor romani din Banat, Transilvania, Tara Ungureasca si Regat.
Este un semn de constiinta onorarea acelor momente ale istoriei noastre carora le datoram identitatea ca popor, faptul ca avem radacini, traditie, valori si un spirit unitar intr-o tara unita.

Adresez, cu acest prilej, un salut plin de respect si caldura tuturor cetatenilor Romaniei care sarbatoresc 1 Decembrie, Ziua Nationala a tarii noastre. Ii salut, totodata, pe veteranii de razboi si pe militarii Armatei Romane, activi sau in rezerva, aflati pe teritoriul patriei sau in teatre de operatii peste hotare. Pentru ca izbanzile vointei populare romanesti au trebuit aparate inclusiv prin forta armelor si prin jertfa, astfel incat noi, astazi, sa ne bucuram de existenta unui stat puternic, independent, suveran, democratic si liber", se arata in mesajul premierului.

Potrivit premierului, pe 1 decembrie 1918 nu lua fiinta doar un mare stat unitar, ci si un stat revolutionar, in care vizionarismul celor care l-au gandit consfintea valorile libertatii si democratiei, iar rezolutia votata de Marea Adunare Nationala la Alba-Iulia proclama "libertate nationala pentru toate popoarele conlocuitoare", "libertate autonoma confesionala pentru toate confesiunile din Stat", "drept de vot direct, egal si pentru ambele sexe", "desavarsita libertate de presa, asociere si intrunire, libera propaganda".

"Aproape un secol de la acel moment inca nu a adus, in sistemele democratice moderne, nimic semnificativ nou in favoarea drepturilor omului si drepturilor civile. Acestea sunt cele doua semnificatii fundamentale ale Zilei de 1 Decembrie 1918, pe care o celebram astazi: unitatea nationala si conceptia profund democratica pe care s-a intemeiat Romania actuala", a continua mesajul lui Emil Boc.

Cu acest prilej, premierul le-a trimis un mesaj pentru generatiile de astazi, acela "sa nu uite sacrificiile predecesorii nostri, cinstindu-le memoria, si sa inteleaga ca idealul este cea mai puternica arma si cea mai sigura garantie a oricarei reusite".

"Si fiindca Ziua de 1 Decembrie nu este o simpla formalitate si o zi libera, ci ziua noastra, a romanilor, oriunde ne-am afla in lume, va urez, dragi romani, La Multi Ani, tuturor!", incheie Emil Boc mesajul pentru romani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1571 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Traditionala "limba de lemn" ceausista,...

...singura pe care dl. Boc o intelege si o vorbeste! Are avantajul ca se vorbeste in virtutea inertiei, cu expresii antepreparate, fara a fi nevoie sa mai fie si gandite!

 

DAR DE CE VA MIRATI !!!!!

EL ATITA POATE !!!!

@DUTTY & "EL ATITA POATE!"

Cand cineva nu pricepe nimic dintr-un mesaj ca sa-si ascunda lipsa de perspicacitate nu are alta solutie decat sa ridiculizeze mesajul sau autorul mesajului!

@umflatu

Daca tu consideri ca mesajul de 1 Decembrie asta trebuie sa contina inseamna ca esti ca el !!!!

GRASULE,NU TREBUIE CITIT PREA MULT DIN MESAJUL TRADATORULUI DE ARDEAL TOC-BOC

,,nimic nou despre drepturile omului" la care face referire ,e de fapt,drepturile ungurilor de a cere destramarea statului national roman,sub masca,,drepturilor colective" ale ungurilor.
Subtil BOCK,CA UN SORICEL IN BORCANUL CU DULCEATA

@DEKAR

Rau ajunge omul cand uraste!
Nici macar sa gandeasca nu-l mai lasa ura si nimic nu-i mai poate fi pe plac!

,,GRASUL"DIXIT; ,,Rau ajunge omul cand uraste! Nici macar sa gandeasca nu-l mai lasa ura si nimic nu-i mai poate fi pe plac!"

De cine vorbesti,Grasanule?De Teoches?
Ori poate ala e plin de dragoste(mai ales fata de romani)!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor