Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Boc isi plimba fiica si nepotul cu elicopterul SRI - vezi cum se justifica premierul

Marti, 12 Iulie 2011, ora 20:27
6315 citiri
Boc isi plimba fiica si nepotul cu elicopterul SRI - vezi cum se justifica premierul
Foto: Realitatea TV

Premierul Emil Boc a fost surprins, marti dupa amiaza, coborand dintr-un elicopter al SRI alaturi de doi copii pe aeroportul Baneasa, din Capitala.

Unul dintre copiii care il insoteau pe premier este fiica cea mica a lui Emil Boc.

Intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului, a declarat ca premierul a achitat contravaloarea deplasarii cu elicopterul SRI. Aceasta nu a dat insa detalii despre cei doi copii.

Ioana Muntean a precizat ca premierul a fost, marti dimineata, la Brasov pentru a participa la inaugurarea unei fabrici de componente aeronautice de la Ghimbav.

"Dimineata inainte de pleca la Brasov premierul a achitat contravaloarea calatoriei pentru cei doi copii in baza art 6 aliniat ultim din Legea de functionare a SRI si in baza protocolului existent intre SPP si SRI. Situatia a fost de asa natura incat premierul a trebuit sa calatoreasca la intoarcere cu cei doi copii si a achitat toate costurile. Repet, costurile au fost achitate", a declarat Ioana Muntean.

Ea spune ca seful Executivului roman are drepul de a calatori cu elicopterul SRI.

"Nu este vorba de a inchiria un elicopter. Seful Executivului are dreptul de a calatori cu elicopterul SRI-ului...El a achitat toate costurile", a spus aceasta.

Muntean a precizat ca factura se afla la primul ministru si nu are nicio problema sa o faca publica.

Potrivit articolului invocat de Ioana Muntean, "Serviciul Roman de Informatii poate asigura protectie antiterorista si altor persoane, la cererea acestora, potrivit tarifelor convenite".

La scurt timp dupa interventia purtatorului de cuvant al Guvernului, Emil Boc a dorit si el sa faca anumite precizari. El a declarat la Realitatea TV ca a platit deplasarea celor doi copii minori cu bani personali.

"Am plecat dimineata cu elicopterul, demnitarii avand posibilitatea sa aleaga intre deplasarea cu coloana oficiala sau cu elicopterul. Avand in vedere faptul ca trebuia sa ma intorc pentru ca maine dimineata avem sedinta de Guvern m-am intors tot cu elicopterul. La intoarcere am luat-o cu mine pe fiica mea cea mica, Patricia, care se afla la socrii mei, si alaturi de ea si pe nepotelul meu, Tudor. I-am luat cu mine, dar pentru transportul celor doi am platit suma de 2.113 de lei. Suma mi-a fost calculata de reprezentantii SRI. Am achitat cu bani personali. Acest elicoper avea in vedere deplasarea oficiala a primului ministru", a explicat Emil Boc.

El spune ca a incasat factura ca persoana fizica. "Nu puteam sa-i las sa vina singuri la Bucuresti. Am achitat contravaloarea(...)Tocmai pentru a evita orice discutie publica am solicitat plata pentru cei doi minori. Timpul nu-mi permite sa fi stat 3-4 ore cu masina cat ar fi durat drumul ", a subliniat acesta.

Premierul Emil Boc a adaugat ca in acest caz nu au fost cheltuiti bani publici.

"Pe factura scrie contravaloare transport. Eu eram in misiune oficiala, pe care o puteti verifica si la intoarcere pentru ca a fost si o componenta privata am achitat si contravaloarea facturii respective...Factura si chitanta vi le trimit fara nicio problema", a spus Emil Boc.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#premier elicopter SRI, #copii fabrica Brasov , #premier