Boc: Istoria va decide daca sunt un premier competent

Luni, 28 Februarie 2011, ora 21:23
1952 citiri
Boc: Istoria va decide daca sunt un premier competent

Premierul Emil Boc a declarat luni seara ca istoria va decide daca este un premier competent, adaugand ca prin functia sa nu poate multumi pe toata lumea, ci doar sa faca ceea ce este mai bun pentru tara.

"Se vor vedea roadele Codului Muncii. Romanii sa isi poata gasi mai usor de munca, angajatorii sa angajeze mai usor, o a doua slujba de gasit mai usor si in al patrulea rand sa ii sanctionam pe cei care folosesc munca la negru", a declarat premierul, invitat la TVR, mentionad ca este dispus sa riste "totul", mai exact "ori trece Codul, ori cade Guvernul".

"Este o procedura extrem de taioasa. Si nu am ezitat sa pun pe un talent mandatul Guvernului si al premierului si pe celalalt Codul. Viata asta complicata ne-a adus in situatia in care aceste reforme sa poata fi promovate doar prin aceste masuri", a continuat Boc.

Premierul este de parere ca, in privinta Codului Muncii este vorba despre o actiune de "neinformare". "Unii lideri de sindicate cred ca prin noul Cod isi pierd din putere. Daca nu stau pe niste realitati concrete, or sa fie mai slabi", a comentat Boc.

Emil Boc despre Codul Muncii: Daca iti faci treaba si esti performant, legea te apara

Boc: Daca iti vezi de treaba si esti muncitor, legea te apara pana in panzele albe

Boc a tinut sa precizeze inca o data faptul ca in noul Cod al Muncii "criteriile de concediere raman aceleasi. Procedura concedierilor colective nu este modificata, doar ca am introdus un criteriu de noutate: criteriu de performanta. La incheierea unui nou contract se pot prevede criterii de performanta. Legea ii va apara pe cei care vor avea performanta la locul de munca. Daca iti vezi de treaba si esti muncitor, legea te apara pana in panzele albe".

"Daca nu vom pune accent pe munca, nu vom reusi sa fim o tara competitiva in Uniunea Europeana. (...)Acest Cod este inspirat dupa legislatia europeana obligatorie Romaniei. Nu am fost atat de aspri pe cat sunt directivele din directiva europeana. Noi avem doua zile de odihna. Directiva europeana da numai 35 de ore. Daca am fi dorit sa aplicam la sange, am fi redus perioada pentru repaos", a mentionat premierul.

Intrebat despre o noua candidatura la sefia PD-L, premierul a declarat ca luna martie va aduce raspunsul la aceasta intrebare.

Citeste si:
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...
Marcel Ciolacu: ”Mult hulitul PSD a dovedit maturitate politică”. Mesajul transmis lui Klaus Iohannis, după alianța cu PNL
Marcel Ciolacu: ”Mult hulitul PSD a dovedit maturitate politică”. Mesajul transmis lui Klaus Iohannis, după alianța cu PNL
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 5 decembrie, că partidul pe care îl conduce a dat dovadă de maturitate politică întrând cu PNL la guvernare. ”Sper ca pe acest...