Boc, la centura Clujului: Eu aici ma-ntorc, sunt garantie pentru exproprieri (Video)

Autor: Ana Ilie
Sambata, 02 Iulie 2011, ora 14:08
2883 citiri
Boc, la centura Clujului: Eu aici ma-ntorc, sunt garantie pentru exproprieri (Video)
Foto: Realitatea TV

Premierul Emil Boc a inaugurat, sambata, o parte a centurii ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca. In discutiile cu oamenii lasati fara pamant pentru constructia noii sosele, Boc a subliniat ca toata lumea va fi despagubita, si ca el garanteaza platile, intrucat se va intoarce la Cluj.

"Fiecare metru patrat pe care il aveti va fi platit, banii sunt alocati, numai trebuie sa se calculeze exact cati metri are fiecare. De-aici inainte aveti banii asigurati. Se masoara la fiecare, asa sa stiti, bine? Doamne-ajuta!" le-a spus Boc oamenilor care il intrebau cum ramane cu banii lor. "Eu aici ma-ntorc, eu sunt garantie la problema asta, se rezolva problemele... asta a ramas scadenta si vreau sa fie cum trebuie", a subliniat Boc.

"Acum sa vedem unde-ti sta capul si unde-ti stau picioarele, daca e gata", a glumit Boc cu cel care i-a prezentat planurile tehnice ale soselei.

"Cateva concluzii in urma vizitei de astazi (sambata, n.red.): de azi inainte, Clujul mai scapa de o povara a traficului greu, prin darea in folosinta a acestui tronson din centura de ocolire a Clujului. E un proiect pe care l-a inceput primaria si l-a terminat Guvernul, pe tronsonul terminat de Guvern sunt in faza finala despagubirile", si-a inceput premierul conferinta de presa.

"Mai exista de finalizat pana in toamna celalalt tronson, Valcele - Apahida. Va marca scoaterea definitiva a traficului greu din oras pentru a le da clujenilor linistea pe care o merita", a continuat acesta.

Boc a apreciat ca "orice proiect de infrastructura care se termina este un pas inainte spre consolidarea economica. Infrastructura este o prioritate a noastra pentru a consolida crestrea economica a tarii. Orice lucrare noua inseamna locuri de munca".

"Am facut pasul decisiv si am iesit din recesiune", a anuntat Boc, amintind ca in cele doua luni de la intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii s-au inregistrat "peste 569.000 de contracte de munca - noul Cod al Muncii a flexibilizat angajarile si au crescut controalele statului". "Controalele statului au convins pe foarte multi oameni sa incheie contracte de munca. Nu va avea liniste niciunul dintre aceia care presteaza munca la negru", a mai spus Boc, avertizand: "Atrag atentia autoritatilor statului sa nu ia piciorul de pe pedala controalelor de inspectia muncii garda financiara etc.".

"Prin reformele facute, Romania isi imunizeaza sistemul imunitar", a reluat Boc.

In fine, intrebat de stadiul lucrarilor la Autostrada Transilvania, Boc a precizat ca aceasta "nu se poate face in orice fel, pe orice cost...Sa se respecte standardele in masura de cost pe care si le-a asumat Guvernul". "Guvernele anterioare nu puteau sa stabileasca standare de cost pentru ca nu puteau sa fure", a lansat un ultim atac acesta.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Emil Boc, #emil boc centura cluj napoca, #Emil Boc Bechtel , #premier