Boc: Nu s-a discutat inlocuirea mea, nu este cazul acum

Marti, 15 Februarie 2011, ora 19:18
2150 citiri
Boc: Nu s-a discutat inlocuirea mea, nu este cazul acum

Premierul Emil Boc a declarat, marti, la finalul consultarilor cu parlamentarii PD-L si cu presedintele Traian Basescu, ca nu se pune in acest moment problema schimbarii sale din functie, el exercitandu-si mandatul cu aceeasi "intensitate ca in prima zi". "Nu s-a discutat direct aceasta varianta, pentru ca nu este cazul acum. Nu a fost o asemenea discutie concret", a punctat Boc.

Emil Boc a explicat insa ca toate consultarile care au loc in aceste zile urmaresc sa "maximizeze sansele PD-L si coalitiei de guvernare de a castiga alegerile din 2012", in conditiile in care se apropie revenirea pe crestere economica, iar aceste formatiuni trebuie sa culeaga la alegeri roadele politice ale muncii lor.

Liderul PD-L a declarat la finalul consultarilor cu parlamentarii democrat-liberali ca le-a prezentat acestora datele statistice oferite chiar marti de INS, care arata ca "am reusit ca guvern si coalitie, dupa eforturi indelungate, sa ajungem la faza de stabilitate a economiei si sa pornim pe un drum usor al cresterii economice si culegerii roadelor muncii din 2010".

Emil Boc a trecut in revista principalii parametri economici actuali si a reamintit ca legea pensiilor a intrat in vigoare si o parte dintre beneficiarii ei se bucura de mariri, de asemenea si bugetarii care primesc cresteri de 15%. El s-a aratat increzator ca si primul trimestru al lui 2011 se va incheia cu valori pozitive, la fel ca si trimestrul 4 al lui 2010, ceea ce inseamna ca Romania merge pe crestere economica.

In aceste conditii, Emil Boc a sustinut ca este firesc sa existe o schimbare de politica guvernamentala, pentru ca "este clar ca obiectivul PD-L si al coalitiei este sa castige alegerile din 2012. Am spus de fiecare data ca PD-L si coalitia trebuie sa fie si beneficiarii politici ai acestor masuri dure, dar corecte(...) Daca era sa facem ceea ce era mai bine pentru partid, nu am fi facut nimic si Romania se scufunda economic".

"Trebuie sa recuperam din punct de vedere politic, asta a fost miza discutiilor, cum putem sa maximizam sansele partidului de a castiga alegerile din 2012", a explicat liderul PD-L.

Acesta a refuzat sa comenteze prea mult ideea avansata de presa a unui premier independent.

"Solutiile vor reiesi in urma discutiilor din partid, unde e democratie pana la luarea deciziilor, si disciplina pentru implementarea ei. Nu s-a discutat direct aceasta varianta, pentru ca nu este cazul acum. Nu a fost o asemenea discutie concret. Eu lucrez cu aceeasi intensitate din prima zi a mandatului pana in ultima, indiferent cand va fi ea", a conchis Emil Boc.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...