Boc: Acest Guvern nu va deschide robinetul de masuri populiste

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 18:58
1825 citiri
Boc: Acest Guvern nu va deschide robinetul de masuri populiste
Foto: Romania TV

Premierul Emil Boc a declarat, marti seara, ca in prezent nu exista bani la Guvern care sa permita o majorare a pensiilor si salariilor, reiterand ca Guvernul pe care il conduce "nu va deschide robinetul de masuri populiste".

"Astazi nu putem face promisiuni de majorari, pentru ca economia nu ne permite si trebuie sa avem timpul necesar pentru a evalua ce se intampla in tara noastra, in contextul in care Uniunea Europeana intra in recesiune", a declarat Emil Boc, dupa o intalnire de patru ore cu senatorii si deputatii din PDL.

"Nu putem promite majorari de pensii si salarii astazi. Acest guvern pe care-l reprezint nu va deschide robinetul de masuri populiste, chiar daca suntem in an electoral. Cu prea multa greutate si suferinta au adus romanii tara in stabilitate si politicienii nu au voie sa o sacrifice", a completat Emil Boc.

Cu doar cateva minunte inainte, presedintele Traian Basescu a declarat, intr-o conferinta de presa de la Palatul Cotroceni, ca "nu am identificat in buget un loc de unde sa taiem si sa dam bani. Sper sa nu fie nevoie sa apelam la banii de la FMI".

Basescu nu vede posibile majorari de salarii si pensii in 2012

Conducerea PDL a discutat, marti dupa-amiaza, la Parlament, cu grupurile democrat-liberale din Camera Deputatilor si Senat pe tema prioritatilor legislative ale sesiunii parlamentare ordinare care incepe miercuri.

Alaturi de presedintele PDL, premierul Emil Boc, la intalnirea cu parlamentarii democrat-liberali au fost prezenti si secretarul general Ioan Oltean, prim-vicepresedintele Roberta Anastase, presedinte al Camerei Deputatilor, presedintele Senatului, Vasile Blaga. La discutii au participat, de asemenea, si ministrii Traian Igas si Gheorghe Ialomitianu.

Prioritatile legislative ale PDL

La finalul sedintei de la Palatul Parlamentului, Emil Boc a anuntat ca discutiile au vizat prioritatile legislative pentru sesiunea care incepe miercuri, precizand ca este vorba de trei aspecte importante.

Primul este "reviziuirea Constitutiei care ramane un obiectiv fundamental. Avem nevoie de doua treimi din Parlament si sper ca opozitia sa inteleaga ca romanii au votat acest lucru: Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari" a declarat seful Executivului.

Al doilea subiect discutat, a precizat premierul, a fost proiectul de lege care vizeaza intrarea in vigoarea, pe 1 iunie, a Codului de Procedura Civila.

"Nu in ultimul rand s-a discutat despre proiectul care vizeaza colaborarea dintre Guvern si Parlament pe afaceri europene", a explicat Emil Boc.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Emil Boc majorare pensii salarii, #Boc bani pensii salarii , #premier