Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Boc: Oprescu a pierdut sansa sa castige un nou mandat in 2012

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 17:34
1193 citiri
Boc: Oprescu a pierdut sansa sa castige un nou mandat in 2012
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc a declarat luni ca Sorin Oprescu si-a pierdut sansa pe care o avea sa castige un nou mandat de primar al Capitalei, odata cu acceptarea sustinerii din partea USL.

"Sorin Oprescu si-a batut in cuie incheierea mandatului in 2012. Inainte sa fie sustinut de USL, mai avea o sansa Oprescu sa castige un nou mandat, dar acum nu se stie", a precizat luni presedintele PDL.

Premierul a sustinut ca parafarea acestei intelegeri nu reprezinta o surpriza.

"Era demult previzibil si se cunostea acest lucru", a mai spus Boc.

Uniunea Social Democrata si-a anuntat, luni, oficial, sprijinul politic pentru candidatura lui Sorin Oprescu la un nou mandat de primar al Capitalei, confirmand formula "candidat independent in parteneriat cu USL".

"Dorim sa facem acest anunt pentru a opri toate speculatiile", a spus liderul PSD, Victor Ponta, anuntand parteneriatul pentru bucuresteni. Potrivit spuselor sale, USL vrea sa puna mana pe Primaria Capitalei - prin intermediul lui Sorin Oprescu - pe primariile de sector, dar si pe Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

"Principiile parteneriatului pentru bucuresteni sunt urmatoarele: un primar independent, asa cum a fost votat de bucuresteni, primari de sector si asigurarea unui consiliu general format din consilieri ai USL care sa colaboreze cu primarul general pentru a indeplini proiectele de care Bucurestiul are nevoie", a spus Victor Ponta, in cadrul unei conferinte de presa comune cu Sorin Oprescu si Crin Antonescu.

Mai rezervat, dupa ce a afirmat ca il onoreaza prietenia cu "poporul USL", Sorin Oprescu a subliniat ca "este vorba despre un parteneriat moral". "La obiectivele prezentate conducerii USL vor exista si altele, care sa completeze acest parteneriat", a mai spus Oprescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Emil Boc Sorin Oprescu, #Opescu candidatura 2012 sprijin USL , #premier
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Oprescu este sustinut de catre...
Poza Jerome
Jerome
rank 5
Boc...si atat