Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Boc: Orice stampila in plus e o sursa suplimentara de coruptie

Marti, 12 Iulie 2011, ora 08:24
1977 citiri
Boc: Orice stampila in plus e o sursa suplimentara de coruptie
Foto: TVR

Premierul Emil Boc a afirmat, luni, la Ploiesti, ca, in perioada 2007-2008, numarul bugetarilor a crescut nejustificat de mult si ca, astfel, au fost "inventate" noi avize si stampile intrucat fiecare bugetar angajat isi cauta "obiectul muncii".

"A crescut nejustificat in 2007 si mai ales in 2008 numarul bugetarilor. Numai cine nu a vrut nu a fost angajat la stat. Si am platit amarnic in acesti ultimi doi ani acea politica iresponsabila. (...) Aveam printre cele mai mari sume cu intretinerea statului, cu intretinerea aparatului bugetar.

Boc: Statul isi va pastra participatia majoritara la companiile de importanta strategica

Si stiti foarte bine regulile birocratiei: cu cat inventezi mai multe structuri birocratice sau agentii sau departamente, cu atat acelea isi vor cauta mai mult de lucru, adica solicitand mai multe avize si stampile pentru a-si justifica existenta. Daca astazi sunteti plimbati la foarte multe ghisee pentru foarte multe stampile este si o consecinta a acelei politici iresponsabile de crestere a numarului de bugetari pentru ca un bugetar angajat isi cauta obiectul muncii inventand un nou aviz sau o noua stampila", a explicat primul-ministru.

In acest context in care s-a referit la cresterea numarului de bugetari, premierul a precizat ca exista si o "traditie romaneasca", potrivit careia "orice stampila in plus e o sursa suplimentara de coruptie".

Emil Boc a sustinut ca a fost nevoie de unele masuri care au fost luate pentru reducerea numarului de bugetari, cu riscul ca Guvernul sa devina "impopular". "Am redus peste o suta de agentii guvernamentale si am diminuat numarul bugetarilor de la 1.398.000 la 1.239.000, cat erau la sfarsitul lunii martie.

Peste 150.000 care au fost restructurati in mai bine de un an si jumatate. Dureros, dar necesar in acelasi timp. Si unii se mira de ce Guvernul e impopular. Eu nu ma mir deloc. Imi dau seama ca aceste lucruri au produs multa impopularitate si nemultumire, dar nici alte alternative nu aveam", a completat prim-ministrul.

Premierul Emil Boc a participat, luni, la o intalnire cu oamenii de afaceri prahoveni care a avut loc la un restaurant din municipiul Ploiesti.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Boc stampile bugetari, #Emil Boc bugetari, #Emil Boc premier, #Boc stampile bugetari munca , #premier