Boc ne asigura ca painea nu va fi 5 lei, dar evita sa spuna cat costa azi

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 22:11
1949 citiri
Boc ne asigura ca painea nu va fi 5 lei, dar evita sa spuna cat costa azi

Prim-ministrul Emil Boc a dat miercuri asigurari ca painea nu se va scumpi pana la cinci lei.

Intrebat de un reporter care este pretul painii, premierul a sustinut ca stie acest lucru, insa a spus ca nu doreste sa intre in jocul jurnalistilor.

"O sa va spuna domnul ministru al Agriculturii (...), asa ca nu intru in jocul dumneavoastra. Stiu foarte bine, eu ma duc mai des la cumparaturi decat dumneavoastra", i-a replicat Boc unei jurnaliste, informeaza Agerpres.

Recent, presedintele Agrostar, Nicolae Stefan, a afirmat ca pretul painii si al produselor de panificatie va creste cu 10-15 procente in perioada urmatoare, intrucat nu a existat preocupare din partea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale de a achizitiona productia interna si de a crea stocuri pana la recolta noua din acest an.

Tot in sedinta de miercuri, Guvernul a stabilit, pentru 2011, un plafon al garantiilor guvernamentale de 300 de milioane de euro pentru primariile si autoritatile care deruleaza proiecte finantate din fonduri europene.

Acest plafon de garantii a fost prevazut in vederea cofinantarii proiectelor europene, pe baza de imprumut contractat de la banci, cu garantia statului in proportie de 80%. "Vrem sa impulsionam absorbtia fondurilor europene, punand aceasta solutie la dispozitia autoritatilor care nu au resurse financiare suficiente in buget./.../ Punem toate instrumentele posibile la dispozitia autoritatilor publice pentru absorbtia fondurilor europene, astfel incat acesti bani sa vina in economie, sa creeze locuri de munca si sa contribuie la cresterea economica pe care cu totii o asteptam", a declarat primul-ministru.

Totodata, primul-ministru a anuntat ca Executivul a elaborat o lista preliminara a proiectelor care vor fi realizate in parteneriat public-privat, care urmeaza sa fie definitivata pana la 1 martie.

"Lista definitiva va fi prezentata mediului de afaceri, pentru atragerea investitorilor autohtoni sau straini pentru obiective de investitii unde nu sunt resurse de la buget sau din fonduri europene. Aceste parteneriate sunt atat in domeniul transporturilor - constructia de autostrazi -, in domeniul sanatatii - constructia de spitale de urgenta, in domeniul energiei - constructia de hidrocentrale, dar si alte obiective importante, strategice pentru Romania", a subliniat Seful Executivului.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...