Boc, pe santier: Infrastructura nu are vacanta

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 12:56
1202 citiri
Boc, pe santier: Infrastructura nu are vacanta

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au vizitat sambata santierul autostrazii Bucuresti-Ploiesti, pentru a verifica stadiul lucrarilor.

Reprezentantul firmei constructoare le-a explicat celor doi oficiali ce mai este de facut si a enumerat mai multe probleme cu care se confrunta, inclusiv cele facute de Transelectrica.

Ministrul Boagiu i-a spus premierului ca una dintre cele mai mari piedici este lipsa de cooperare intre autoritatile publice si cele locale, care duce, printre altele la schimbari de PUZ-uri sau intarzieri in exproprieri.

"Sa decidem modificarea legislativa pentru ca astfel de ingerinte sa fie eliminate", i-a cerut ministrul Transporturilor premierului Emil Boc, spunand ca doar asa se poate respecta programarea multianuala existenta in prezent pentru reteaua de infrastructura.

Anca Boagiu a reamintit ca, desi contractul pentru aceasta autostrada a fost incheiat in 2007, lucrarile au fost "rostogolite" pana in prezent, iar constructorii nu s-au pus serios pe treaba pana nu au fost amenintati cu rezilierea contractului.

Intrebat de premier cand se incheie lucrarile, reprezentantul firmei de constructii a spus ca in luna mai, asa cum este prevazut, moment in care Emil Boc i-a replicat ca termenul este luna aprilie, luna mai fiind doar un "termen de rezerva".

Pe de alta parte, intrebat de jurnalisti de ce merge pe santier tocmai acum, cand a inceput in sfarsit sa ninga, iar in tara sunt proteste, Emil Boc a raspuns: "Infrastructura nu are vacanta".

"Stabilitatea economica e importanta pentru fiecare roman, de ea depinde plata salariilor si pensiilor", a adaugat el, promitand ca va face si alte declaratii de presa, dar dupa incheierea vizitei pe santier.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...