Boc, pe santier: Infrastructura nu are vacanta

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 12:56
1730 citiri
Boc, pe santier: Infrastructura nu are vacanta
Foto: TVR Info

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au vizitat sambata santierul autostrazii Bucuresti-Ploiesti, pentru a verifica stadiul lucrarilor.

Reprezentantul firmei constructoare le-a explicat celor doi oficiali ce mai este de facut si a enumerat mai multe probleme cu care se confrunta, inclusiv cele facute de Transelectrica.

Ministrul Boagiu i-a spus premierului ca una dintre cele mai mari piedici este lipsa de cooperare intre autoritatile publice si cele locale, care duce, printre altele la schimbari de PUZ-uri sau intarzieri in exproprieri.

"Sa decidem modificarea legislativa pentru ca astfel de ingerinte sa fie eliminate", i-a cerut ministrul Transporturilor premierului Emil Boc, spunand ca doar asa se poate respecta programarea multianuala existenta in prezent pentru reteaua de infrastructura.

Anca Boagiu a reamintit ca, desi contractul pentru aceasta autostrada a fost incheiat in 2007, lucrarile au fost "rostogolite" pana in prezent, iar constructorii nu s-au pus serios pe treaba pana nu au fost amenintati cu rezilierea contractului.

Intrebat de premier cand se incheie lucrarile, reprezentantul firmei de constructii a spus ca in luna mai, asa cum este prevazut, moment in care Emil Boc i-a replicat ca termenul este luna aprilie, luna mai fiind doar un "termen de rezerva".

Pe de alta parte, intrebat de jurnalisti de ce merge pe santier tocmai acum, cand a inceput in sfarsit sa ninga, iar in tara sunt proteste, Emil Boc a raspuns: "Infrastructura nu are vacanta".

"Stabilitatea economica e importanta pentru fiecare roman, de ea depinde plata salariilor si pensiilor", a adaugat el, promitand ca va face si alte declaratii de presa, dar dupa incheierea vizitei pe santier.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Boc Autostrada Bucuresti Ploiesti, #Anca Boagiu autostrada, #exproprieri autostrada , #premier