Ziare.com

Boc propune burse de studii pentru israelienii cu origini romanesti

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 07:43

   

Boc propune burse de studii pentru israelienii cu origini romanesti
Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, ca va propune un program de burse prin care tinerii israelieni cu origini romanesti sa poata studia in Romania pentru perfectionarea limbii romane.

Seful Guvernului Romaniei s-a intalnit miercuri, la Ierusalim, cu reprezentanti ai comunitatii de evrei din Israel cu origini in Romania.

"In primul rand, voi propune un program minimal de 50 de burse pentru reprezentantii care vorbesc limba romana ai israelienilor originari dn Romania, pentru ca ei sa-si poata perfectiona limba romana in continuare, sa faca studii in Romania si sa continue aceasta relatie frumoasa si extraordinara pe care o avem", a declarat Emil Boc.

De asemenea, Guvernul Romaniei va dezvolta un program turistic pentru ca israelienii care au origini in Romania sa poata vizita locurile natale ale parintilor si bunicilor lor.

Guvernul de la Bucuresti urmareste prin aceste programe ca si tinerii israelieni cu origini romanesti sa nu uite limba romana si sa mentina legaturile cu tara noastra.

Totodata, premierul a prezentat comunitatii evreiesti cu origini in Romania strategia Guvernului de la Bucuresti pentru 'ceea ce inseamna investitiile, locurile de munca, domeniile in care se poate merge mai departe'.

Boc a precizat ca aceste aspecte vor putea fi discutate si joi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu "si cu ceilalti colegi din Guvernul de la Tel Aviv".

"Am discutat de asemenea despre proiecte economice, le-am prezentat strategia Romaniei despre ceea ce inseamna investitiile, locurile de munca, domeniile in care se poate merge mai departe, lucruri care se pot discuta si maine cu premierul Netanyahu si cu ceilalti colegi din guvernul de la Tel Aviv", a spus Boc.

Premierul Emil Boc, insotit de o delegatie de ministri, se afla miercuri si joi in Israel, urmand sa participe joi la o reuniune interguvernamentaa romano-israeliana.

In contextul sedintei interguvernamentale vor fi semnate o serie de documente de cooperare bilaterala, precum si o Declaratie comuna a celor doua Guverne, a anuntat Guvernul Romaniei.

Organizarea acestei reuniuni interguvernamentale romano-israeliene a fost stabilita in luna iulie, cu ocazia vizitei la Bucuresti a premierului Benjamin Netanyahu.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1134 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tinerii din Romania nu primesc burse!

Salarii la profesori nu, la elevii din Moldova nu, fix la cei din Israel...
Ai cui conducatori sunt BoC-Base astia...

 

cu bursele astea

si-a propus el sa castige Israelul :)))

Tare mi frica sa nu le dea lor si hidrocentralele!

Se intrec sa faca tot felul de cadouri evreilor!
Ca nu-s destul de bogatzi, sa fie si mai si...

Cum adică "să caștige Israelul" ?

Israelul ne posedă ! - http://www.youtube.com/watch?v=6eJPk810QVw
Oare CINE l-a depunctat pe "maxi" ? Aceiași care mă vor depuncta și pe mine ! Aceiași care ne DISTRUG !
Tov. Boc de ce nu ne-a dat o astfel de veste despre copiii romanilor din diaspora ? Spune-mi cui dai burse, ca să-ți spun CINE ești sau AL CUI ești !
Jos comuniștii !

Boc si Udrea,

Vor "Bis 1907"?

 

Asta....

Nu e vanzare de tară!E turism biblic...

 

efectul pastelui.....

pai daca la vizitele in satul natal boc-poc cu a lui teasta este "obiect"de spart oua,ai alte pretentii???bursele sunt gratis? in rrom....banii sunt asa de multi ca dati si altora???sunteti tari ca fularul.....

 

Au si apărut slugile portocali...

Roiul de lăcuste atacă pe aceea ce nu "zboară"langă
coropisnite!

 

Din ce bani dai Bocule burse la evrei?

Probabil,din banii de la MDRT,unde ar putea exista bani
pentru programul:veniti turisti din neamul lui Solomon si
David,veniti că doar n-oti cheltui la noi,ce nici la altii
nu vă omorati.Trăiască FMI ,că ne dă voie s-o facem...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor