Boc anunta crestere economica, depolitizarea institutiilor si victoria PD-L in 2012 (Video)

Sambata, 05 Martie 2011, ora 12:04
2519 citiri
Boc anunta crestere economica, depolitizarea institutiilor si victoria PD-L in 2012 (Video)

Premierul Emil Boc a prezentat sambata, la reuniunea Consiliului National de Coordonare al PD-L, realizarile din ultimii doi ani de mandat si a anuntat cateva masuri pe care coalitia de guvernare le va lua de urgenta pentru cresterea economica.

Emil Boc a afirmat ca Romania a fost salvata de la colapsul economic si a fost stabilizata, dupa ce Guvernul a avut in fata doua provocari majore: un deficit bugetar urias "pe care fosta guvernare ni l-a oferit ca un cadou otravit" si o criza economica de o duritate fara precedent.

"Daca Romania nu lua niciun fel de masura in 2009 si mai ales in 2010 si ar fi continuat politicile Guvernului Tariceanu, am avea un deficit bugetar de 14%. Astazi Romania are un deficit de 4,4%, cu zece procente mai mic", a declarat Boc, subliniind ca Romania nu avea nicio sansa sa reziste economic, decat daca lua masurile de restabilire a echilibrului bugetar.

"Romania s-a stabilizat macroeconomic cu costuri grele. Va multumesc pentru sprijinul acordat", a mai spus Boc, precizand ca in ultimii doi ani Romania a recuperat 10 ani de intarzieri in privinta reformelor statului.

Premierul a trecut in revista cele mai importante realizari ale mandatului sau, printre care reducerea aparatului bugetar cu peste 100.000 de persoane, de la 1.398.000 de bugetari la 1.269.000, introducerea standardelor de cost, reformarea sistemului de pensii, legea educatiei sau adoptarea celor patru coduri juridice.

O noua lege de depolitizare a functiilor publice

In prezent, Emil Boc spune ca Romania va trece, conform previziunilor FMI, pe crestere economica, "o crestere bazata pe productivitate si eficienta, nu pe consum si credit cu buletinul ca in 2008".

"Guvernarea paseste intr-o alta etapa, de aceea s-a incheiat un protocol al Coalitiei pentru stabilitate economica si crestere(...) Veniturile sunt pe un trend bun, somajul isi mentine directia descrescatoare", a mai spus Emil Boc, mentionand si cateva dintre avantajele pe care noul Cod al Muncii le va aduce atat angajatilor, cat si angajatorilor.

"Ajungem sa finalizam ciclul reformelor unui stat (...)Mai avem o provocare pe care trebuie sa o finalizam cu un proiect de lege: ce inseamna functia publica in Romania? Trebuie sa definim palierul politic de cel non politic", a mai spus premierul.

Emi Boc a anuntat ca va propune un proiect de lege in regim de urgenta astfel incat palierul politic sa se restranga la secretarii de stat si sefii de agentii, iar de acolo in jos, incepand cu sefii de deconcentrate, sa se mearga pe concursuri de ocupare a functiilor.

Premierul a mai spus ca in 4-6 luni va avea loc o "testare si evaluare personala a tuturor sefilor de deconcentrate, de catre o echipa de evaluatori in care cei din afara sa aiba majoritate, alcatuita din cadre universitare".

"Cei care nu indeplinesc un minim sa plece, cei care corespund profesional vor ramane si vor avea stabilitate", a subliniat premierul, precizand ca doar asa poate fi consolidata performanta Guvernului.

"In acelasi interval, poate chiar mai scurt, partidul plus coalitia guvernamentala va face analiza fiecarui secretar de stat", a mai anuntat premierul spunand ca toate partidele din coalitie vor trebui sa participe la imbunatatirea activitatii Guvernului.

O noua etapa in viata partidului

Liderul PD-L a declarat ca in viata partidului incepe o noua etapa, care va culmina cu castigarea alegerilor locale si castigarea alegerilor parlamentare din 2012.

"Am convingerea ca PD-L stie sa faca acest lucru(...) Avem timp suficient daca facem ceea ce trebuie sa castigam alegerile.(...) Daca noi vom sti sa le explicam romanilor ca ceea ce am facut a fost pentru tara, vom avea toate sansele sa castigam alegerile din 2012", a mai spus premierul atacand partidele de Opozitie.

"Adversarii nostri ce pot sa spuna ca sunt buni la critici si la flueierat din tribuna. Nu au venit cu o masura, ei doreau sa mentina blocajele", a mai spus Emil Boc.

Acesta a criticat mai ales PNL pentru faptul ca s-a mutat la stanga esichierului politic.

"Mai avem un avantaj important, prin masurile luate am reusit sa clarificam profilul de dreapta al PD-L. Nu se mai indoieste cineva in tara ca PD-L e de dreapta, nu mai crede nimeni ca PNL e dreapta. S-a inrolat cu arme si bagaje in tabara lui Iiliescu, Nastase, Hrebebciuc, in Alianta Socialista(...) Sunt pe stanga, e bine ca apele s-au separat", a mai spus Emil Boc, anuntand ca ii asteapta in PD-L pe adevaratii liberali nemultumiti de politica PNL actuala.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...
Comentarii
Boc Emil
rank 5
MAC, MAC, MAC! Am salvat Romania de la colapsul economic si am stabilizat-o!!! Mac, mac, mac!... Mac, mac, mac!...