Boc si Boagiu ii ameninta pe constructorii de autostrazi cu sanctiuni

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 09:37
2200 citiri
Boc si Boagiu ii ameninta pe constructorii de autostrazi cu sanctiuni

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, s-au declarat nemultumiti, vineri, de stadiul lucrarilor la autostrada Arad - Timisoara si i-au anuntat pe constructori ca vor fi sanctionati, din cauza ca nu au respectat termenul de finalizare.

"Au fost termene fixate, iar noi am venit sa constatam ca din diverse motive, probabil prea mult soare si prea multa vreme buna, ca lucrarile nu sunt terminate. In curand se vor demara doua lucrari majore: tronsonul Timisoara - Lugoj si tronsonul Lugoj - Deva si daca semnalul il dau acesti constructori, ca nu pot termina lucrarile la timp, va fi o cutuma preluata si de altii.

Vreau sa ii anunt pe constructori ca nu negociem termenele de finalizare acolo unde nu sunt argumente, iar in cazul de fata nu sunt argumente, luand in considerare ca e cel mai usor tronson de realizat. Dupa ce o sa verific contractele o sa aplicam sanctiuni", a declarat premierul Emil Boc, care a inspectat lucrarile la autostrada.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a fost la fel de dur si a transmis ca firmele constructoare nu au nicio scuza, nici macar nu o sa poata spune ca nu au avut bani.

"Din decembrie anul trecut nu poate fi ridicata problema lipsei de bani. Terminalul aeroportului este nou si mesajul nostru ramane constant catre constructori: cine vrea sa munceasca in Romania sa vina, cine nu vrea sa nu vina. In ultimul timp este coada la usa, dar noi avem nevoie de constructori seriosi, indiferent de unde vin", a declarat ministrul de resort.

Anca Boagiu a anuntat ca pentru tronsoanele Timisoara - Lugoj si Nadlac - Arad au fost aprobate autorizatiile de constructie si in curand vor fi demarate lucrarile.

"Important este faptul ca 724 milioane de euro au fost contractati cu Comisia Europeana si alti 500 milioane de euro vor fi contractati pana la sfarsitul anului pentru aceste lucrari. Autostrada pe coridorul 4 paneuropean, exceptand portiune Sibiu - Pitesti, va fi finalizata in 2013", a mai precizat ministrul Transporturilor.

Premierul Emil Boc a anuntat ca cei 32 de kilometri de la autostrada Arad - Timisoara vor fi finalizati pana la sfarsitul anului.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...