Boc si Boagiu ii ameninta pe constructorii de autostrazi cu sanctiuni

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 09:37
2290 citiri
Boc si Boagiu ii ameninta pe constructorii de autostrazi cu sanctiuni

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, s-au declarat nemultumiti, vineri, de stadiul lucrarilor la autostrada Arad - Timisoara si i-au anuntat pe constructori ca vor fi sanctionati, din cauza ca nu au respectat termenul de finalizare.

"Au fost termene fixate, iar noi am venit sa constatam ca din diverse motive, probabil prea mult soare si prea multa vreme buna, ca lucrarile nu sunt terminate. In curand se vor demara doua lucrari majore: tronsonul Timisoara - Lugoj si tronsonul Lugoj - Deva si daca semnalul il dau acesti constructori, ca nu pot termina lucrarile la timp, va fi o cutuma preluata si de altii.

Vreau sa ii anunt pe constructori ca nu negociem termenele de finalizare acolo unde nu sunt argumente, iar in cazul de fata nu sunt argumente, luand in considerare ca e cel mai usor tronson de realizat. Dupa ce o sa verific contractele o sa aplicam sanctiuni", a declarat premierul Emil Boc, care a inspectat lucrarile la autostrada.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a fost la fel de dur si a transmis ca firmele constructoare nu au nicio scuza, nici macar nu o sa poata spune ca nu au avut bani.

"Din decembrie anul trecut nu poate fi ridicata problema lipsei de bani. Terminalul aeroportului este nou si mesajul nostru ramane constant catre constructori: cine vrea sa munceasca in Romania sa vina, cine nu vrea sa nu vina. In ultimul timp este coada la usa, dar noi avem nevoie de constructori seriosi, indiferent de unde vin", a declarat ministrul de resort.

Anca Boagiu a anuntat ca pentru tronsoanele Timisoara - Lugoj si Nadlac - Arad au fost aprobate autorizatiile de constructie si in curand vor fi demarate lucrarile.

"Important este faptul ca 724 milioane de euro au fost contractati cu Comisia Europeana si alti 500 milioane de euro vor fi contractati pana la sfarsitul anului pentru aceste lucrari. Autostrada pe coridorul 4 paneuropean, exceptand portiune Sibiu - Pitesti, va fi finalizata in 2013", a mai precizat ministrul Transporturilor.

Premierul Emil Boc a anuntat ca cei 32 de kilometri de la autostrada Arad - Timisoara vor fi finalizati pana la sfarsitul anului.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...