Boc spune ca nu stie nimic despre eventuala demisie a lui Predoiu

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 13:48
1746 citiri
Boc spune ca nu stie nimic despre eventuala demisie a lui Predoiu

Premierul Emil Boc a declarat miercuri ca nu stie nimic despre posibilitatea ca ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, sa demisioneze dupa adoptarea codurilor penal si civil, ipoteza lansata saptamana trecuta de fostul prim-ministru, Calin Popescu Tariceanu.

"Eu unul nu stiu nimic despre acest subiect", a declarat Boc, citat de NewsIn, raspunzand unei intrebari adresate de ziaristi.

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat la finele saptamanii trecute ca a discutat cu ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, care i-ar fi spus ca, odata ce Codurile vor fi adoptate, isi va da demisia din functia de ministru, si ca si-a manifestat dorinta de a reveni in randurile PNL.

In replica, Predoiu a declarat ca orice altceva in afara obiectivelor fixate in luna decembrie a anului trecut este irelevant si a spus ca nu vrea sa intre in "polemici politice".

In aceeasi declaratie de presa, Boc a declarat ca orice demnitar care va fi inculpat intr-o cauza penala va avea aceeasi soarta precum Constantin Iancu, director al Administratiei Nationale pentru Imbunatatiri Funciare, care a trebuit sa-si dea demisia.

Premierul Emil Boc a cerut Organizatiei PD-L Dolj sa-l demita pe Constantin Iancu din calitatea de membru al acestui partid si, totodata, i-a solicitat ministrului Agriculturii, Ilie Sarbu, sa-l elibereze din functie, potrivit unui comunicat de presa al PD-L.

Ministrul agriculturii Ilie Sarbu a declarat anterior ca directorul Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare si-a depus demisia si decizia nu poate fi decat aceea de acceptare pentru ca este un act unilateral.

Constantin Iancu a fost numit sef al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare din cadrul Ministerului Agriculturii in data de 18 februarie. Propunerea a fost facuta de Consiliului de Administratie al ANIF si a fost aprobata, prin act administrativ, de ministrul Ilie Sarbu.

Ulterior, cotidianului "Evenimentul Zilei" a dezvaluit ca Iancu este cercetat pentru ca "ar fi ordonat, in 2006, rapirea unui om de afaceri si a sotiei acestuia, pentru a-l determina sa-i cedeze actiunile unei companii". Potrivit publicatiei, demnitarul ar fi actionat alaturi de alti cinci complici, interlopi din Craiova.

In urma acestei dezvaluiri, Iancu si-a dat demisia din functie.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Emil Boc, #Catalin Predoiu, #Constantin Iancu , #premier
Comentarii
P
pd aripa tinara
rank 1