Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Boc: Vedeti? Nici n-am semnat acordul cu FMI si leul s-a stabilizat! (Video)

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 13:42
1291 citiri
Boc: Vedeti? Nici n-am semnat acordul cu FMI si leul s-a stabilizat! (Video)
Foto: Antena3

Premierul Emil Boc a declarat vineri, la Pitesti, ca semnarea acordului cu Fondul Monetar International nu va afecta in niciun fel locurile de munca si salariile bugetarilor, ba, mai mult, doar perspectiva acestui acord a intarit leul in raport cu euro.

"Prin acordul cu Comisia Europeana si cu Fondul Monetar International nu se modifica cota unica, TVA-ul, nu sunt afectate salariile de baza si pensiile. In acest an, pensiile vor creste cu 5%, asa cum am promis in luna februarie, pensia sociala minima se va plati in continuare fara niciun fel de problema", a asigurat premierul.

Boc a mai precizat ca nici salariul de baza nu va scadea, iar urmatoarele cresteri salariale vor fi facute in functie de rapiditatea relansarii economice.

"In privinta salariilor bugetarilor, salariile de baza nu vor scadea, iar urmatoarele cresteri salariale or sa aiba loc in urma relansarii economiei", a mai spus seful Executivului, precizand ca "nici n-am semnat acordul cu FMI si leul s-a stabilizat in acord cu euro".

Premierul a aratat ca economiile vor fi facute prin desfiintarea locurilor de munca in agentiile de stat unde "se taie frunza la caini" si a spus ca aceste abuzuri vor fi corectate.

Nu dam oameni afara!

Boc a tinut sa sublinieze ca Guvernul a ales sa mentina locurile de munca, desi putea sa renunte la 5% din personalul de stat.

"Am ales aceasta solutie a mentinerii locurilor de munca. Puteam sa alegem solutia sa dam afara un procent de 5% din personal, adica multi oameni sa fi ramas fara un loc de munca", a spus Boc.

"Eu zic ca trebuie sa fim optimisti, ca exista speranta si in acelasi timp sa fim solidari, trebuie si demnitarii sa stranga cureaua, si vom depasi aceasta criza", a conchis premierul.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Emil Boc Pitesti, #semnare acord FMI, #stabilizare leu, #cota unica, #TVA, #locuri munca , #premier