Boc: Vine gerul, ramane furtuna economica - vezi masurile de lupta cu vremea

Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 18:13
1995 citiri
Boc: Vine gerul, ramane furtuna economica - vezi masurile de lupta cu vremea
Foto: Realitatea TV

Premierul Emil Boc a declarat sambata, dupa intalnirea cu membrii comandamentului MAI, ca a luat o serie de masuri pentru lupta cu vremea grea, de la salvarea oamenilor fara adapost la filtre pentru vitezomani si asigurarea asigurari cu electricitate si gaze.

"As putea sa spun o concluzie: pleaca viscolul, vine gerul, dar ramane furtuna economica in Uniunea Europeana. Situatia arata in felul urmator - avem cod galben de ger. Am verificat si coordonat aplicarea procedurilor pentru codul galben de ger: aplicarea procedurilor pentru persoanele fara adapost, am verificat modul in care opereaza procedura codului galben pentru traficul rutier - am solicitat Ministerului Transporturilor si CNADNR sa aplice procedurile specifice, de a aplica normativul de nisp pe drumurile care umreaza sa inghete, acelasi lucru il cer primarilor.

Am dispus ca Politia sa realizeze filtre in toate zonele - exista tentatia unor conducatori auto sa circule cu viteze mari. Politia va fi peste tot pentru a realiza filtre si a pune restrictii de viteza", a precizat Emil Boc.

Am cerut aplicarea procedurilor specifice pentru Inspectia Muncii - exista proceduri legale - patronii care au lucratori in aer liber sa asigure cel putin un litru de ceai, sa puna la dispozitie spatii pentru pauze. Inspectia Muncii va verifica santierele in lucru.

Am cerut aplicarea procedurilor specifice aprovizinarii cu energie electrica a populatiei.

Am coordonat procesul privind localitatile fara curent - mai sunt doar 25 - 3 la Electrica, restul la CEZ, sper ca pana luni toate sa revina la normal", a adaugat Boc.

Premierul a mai raspuns si unei intrebari privind aprovizionarea cu gaze, precizand ca sambata si duminica aceasta e asigurata.

Secretarul de stat din MAI, Ioan Dascalu, a spus ca a luat legatura cu reprezentantii ministerului Economiei, intrucat, din cauza gerului e posibil sa fie afectate retelele de alimentare cu gaz si cu apa.

De asemenea, subsecretarul de Stat din ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a cerut populatiei sa nu iasa din casa daca nu e nevoie si a precizat ca e in desfasurare o campanie de salvare a oamenilor fara adapost.

"Am inceput de ieri actiunea de adunare a persoanelor fara adapost si identificare de persoane cu risc - au fost adunate peste 150 de persoane plus inca 100 de persoane care s-au prezentat la unitatile de primiri urgenta", a precizat Arafat.

Citește și:
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Pe lângă rocada premierilor din coaliție care ar trebui să aibă loc în luna mai 2023, PSD și PNL urmează să schimbe și mai multe ministere. Social-democrații au dat, însă, semnale că...
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Sindicatele i-au amenințat cu plângerea penală pe ministrul Muncii, Marius Budăi, și pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, din cauza pensiilor și a salariilor. Sindicaliștii de la...