Boc: Vine gerul, ramane furtuna economica - vezi masurile de lupta cu vremea

Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 18:13
2014 citiri
Boc: Vine gerul, ramane furtuna economica - vezi masurile de lupta cu vremea
Foto: Realitatea TV

Premierul Emil Boc a declarat sambata, dupa intalnirea cu membrii comandamentului MAI, ca a luat o serie de masuri pentru lupta cu vremea grea, de la salvarea oamenilor fara adapost la filtre pentru vitezomani si asigurarea asigurari cu electricitate si gaze.

"As putea sa spun o concluzie: pleaca viscolul, vine gerul, dar ramane furtuna economica in Uniunea Europeana. Situatia arata in felul urmator - avem cod galben de ger. Am verificat si coordonat aplicarea procedurilor pentru codul galben de ger: aplicarea procedurilor pentru persoanele fara adapost, am verificat modul in care opereaza procedura codului galben pentru traficul rutier - am solicitat Ministerului Transporturilor si CNADNR sa aplice procedurile specifice, de a aplica normativul de nisp pe drumurile care umreaza sa inghete, acelasi lucru il cer primarilor.

Am dispus ca Politia sa realizeze filtre in toate zonele - exista tentatia unor conducatori auto sa circule cu viteze mari. Politia va fi peste tot pentru a realiza filtre si a pune restrictii de viteza", a precizat Emil Boc.

Am cerut aplicarea procedurilor specifice pentru Inspectia Muncii - exista proceduri legale - patronii care au lucratori in aer liber sa asigure cel putin un litru de ceai, sa puna la dispozitie spatii pentru pauze. Inspectia Muncii va verifica santierele in lucru.

Am cerut aplicarea procedurilor specifice aprovizinarii cu energie electrica a populatiei.

Am coordonat procesul privind localitatile fara curent - mai sunt doar 25 - 3 la Electrica, restul la CEZ, sper ca pana luni toate sa revina la normal", a adaugat Boc.

Premierul a mai raspuns si unei intrebari privind aprovizionarea cu gaze, precizand ca sambata si duminica aceasta e asigurata.

Secretarul de stat din MAI, Ioan Dascalu, a spus ca a luat legatura cu reprezentantii ministerului Economiei, intrucat, din cauza gerului e posibil sa fie afectate retelele de alimentare cu gaz si cu apa.

De asemenea, subsecretarul de Stat din ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a cerut populatiei sa nu iasa din casa daca nu e nevoie si a precizat ca e in desfasurare o campanie de salvare a oamenilor fara adapost.

"Am inceput de ieri actiunea de adunare a persoanelor fara adapost si identificare de persoane cu risc - au fost adunate peste 150 de persoane plus inca 100 de persoane care s-au prezentat la unitatile de primiri urgenta", a precizat Arafat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Emil Boc comandament iarna, #Emil Boc lupta vremea , #premier