Boc: Vine gerul, ramane furtuna economica - vezi masurile de lupta cu vremea

Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 18:13
1566 citiri
Boc: Vine gerul, ramane furtuna economica - vezi masurile de lupta cu vremea

Premierul Emil Boc a declarat sambata, dupa intalnirea cu membrii comandamentului MAI, ca a luat o serie de masuri pentru lupta cu vremea grea, de la salvarea oamenilor fara adapost la filtre pentru vitezomani si asigurarea asigurari cu electricitate si gaze.

"As putea sa spun o concluzie: pleaca viscolul, vine gerul, dar ramane furtuna economica in Uniunea Europeana. Situatia arata in felul urmator - avem cod galben de ger. Am verificat si coordonat aplicarea procedurilor pentru codul galben de ger: aplicarea procedurilor pentru persoanele fara adapost, am verificat modul in care opereaza procedura codului galben pentru traficul rutier - am solicitat Ministerului Transporturilor si CNADNR sa aplice procedurile specifice, de a aplica normativul de nisp pe drumurile care umreaza sa inghete, acelasi lucru il cer primarilor.

Am dispus ca Politia sa realizeze filtre in toate zonele - exista tentatia unor conducatori auto sa circule cu viteze mari. Politia va fi peste tot pentru a realiza filtre si a pune restrictii de viteza", a precizat Emil Boc.

Am cerut aplicarea procedurilor specifice pentru Inspectia Muncii - exista proceduri legale - patronii care au lucratori in aer liber sa asigure cel putin un litru de ceai, sa puna la dispozitie spatii pentru pauze. Inspectia Muncii va verifica santierele in lucru.

Am cerut aplicarea procedurilor specifice aprovizinarii cu energie electrica a populatiei.

Am coordonat procesul privind localitatile fara curent - mai sunt doar 25 - 3 la Electrica, restul la CEZ, sper ca pana luni toate sa revina la normal", a adaugat Boc.

Premierul a mai raspuns si unei intrebari privind aprovizionarea cu gaze, precizand ca sambata si duminica aceasta e asigurata.

Secretarul de stat din MAI, Ioan Dascalu, a spus ca a luat legatura cu reprezentantii ministerului Economiei, intrucat, din cauza gerului e posibil sa fie afectate retelele de alimentare cu gaz si cu apa.

De asemenea, subsecretarul de Stat din ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a cerut populatiei sa nu iasa din casa daca nu e nevoie si a precizat ca e in desfasurare o campanie de salvare a oamenilor fara adapost.

"Am inceput de ieri actiunea de adunare a persoanelor fara adapost si identificare de persoane cu risc - au fost adunate peste 150 de persoane plus inca 100 de persoane care s-au prezentat la unitatile de primiri urgenta", a precizat Arafat.

Citeste si:
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 26 noiembrie, că țara noastră va fi afectată de valul cinci al pandemiei de coronavirus după jumătatea lunii ianuarie. Atunci se...
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Membrii Tineretului Național Liberal Sector 3 au anunțat vineri, 26 noiembrie, că au demisionat din partid, nemulțumiți de deciziile actualei conduceri. Aceștia au transmis că îl vor urma...