Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Boc: Vom renunta la lefurile de lux (Video)

Luni, 22 Decembrie 2008, ora 16:40
4315 citiri
Boc: Vom renunta la lefurile de lux (Video)

"Vom renunta la lefurile de lux si la cheltuielile intutile", a promis premierul desemnat Emil Boc, in discursul sau prin care si-a cerut investitura la Palatul Victoria.

"Mandatul Guvernului este de patru ani. (...) Am venit sa va cer increderea nu doar pentru a forma un Guvern, ci si pentru a da stabilitate intregii tari. Efectele crizei s-au manifestat deja puternic si in Romania", a spus Emil Boc.

"Vom fi un guvern anticriza, dar nu si un guvern limitat pe perioada crizei", a promis Boc, dupa care s-a lansat in prezentarea principalelor puncte ale programului de guvernare.

El a multumit, in timpul discursului sau, pentru acceptarea nominalizarii in functia de ministru al Justitiei de catre Catalin Predoiu, cu ajutorul caruia - spune premierul desemnat - "speram sa scapam de clauza europeana a monitorizarii pe Justitie".

Se suspenda un an plata indemnizatiilor pentru membrii CA

Potrivit lui Boc, noul Guvern va suspenda pentru un an plata indemnizatiilor pentru membrii consiliilor de administratie din companiile cu capital de stat si ca bugetarii ar putea sa nu mai primeasca prime.

"Vom suspenda pentru un an plata drepturilor banesti pentru membrii consiliilor de administratie la societatile cu capital de stat. Demnitarii vor fi primii care vor strange cureaua in aceste vremuri grele si va cer sprijinul si solidaritate", a declarat Boc.

Se voteaza investitura

Deputatii si senatorii s-au reunit luni, in sedinta comuna, pentru a-i valida pe membrii Guvernului PSD+PC - PD-L si programul de guvernare al viitorului Cabinet.

Sedinta a inceput cu o contestare din partea PNL dar si cu un moment de reculegere in memoria martirilor Revolutiei Romane.

Propunerea a venit din partea deputatului Gheorghe Firczak, membru al grupului minoritatilor nationale altele decat cea maghiara, care a dorit sa le reaminteasca parlamentarilor ca data de 22 decembrie este ziua victoriei Revolutiei Romane din 1989.

Din totalul de 471 de parlamentari, la sedinta sunt prezenti 449 (22 de parlamentari sunt absenti).

Toti candidatii la functiile de ministru au fost audiati si validati, sambata, de comisiile parlamentare permanente.

Sedinta de investitura este prezidata de presedintele Senatului, social-democratul Mircea Geoana.

Primul-ministru desemnat, liderul democrat-liberal Emil Boc, a venit luni, la sedinta de investitura, impreuna cu sotia sa Mihaela.

Sotii Boc au intrat in sala plenului Camerelor reunite ale Legislativului tinandu-se de mana, urmati fiind de unii dintre candidatii pentru portofoliile ministeriale de la PD-L, printre care si Vasile Blaga, Monica Iacob Ridzi si Adriean Videanu, precum si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş este aşteptat luni, 22 aprilie, la ”Ora Guvernului”, la plenul Camerei, după ce parlamentarii AUR au solicitat acest lucru. Ministrul va fi chestionat în...
Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc luni în şedinţă comună pentru a aproba participarea Armatei la aprobarea participării Armatei României la Operaţia maritimă de tip coaliţie...
#Parlament, #sedinta comuna, #vot investitura, #Emil Boc premier , #premier