Boc vrea ca durata medie de infiintare a unei firme sa scada la trei zile

Joi, 14 Iulie 2011, ora 15:32
1221 citiri
Boc vrea ca durata medie de infiintare a unei firme sa scada la trei zile
Foto: Arhiva

Propunerea privind reducerea numarului de zile pentru infiintarea unei firme se afla pe agenda imediata a Guvernului, a declarat, joi, premierul Emil Boc, prezent la lansarea Cartei IMM-urilor din Romania editia 2011.

In discursul sau, premierul a subliniat importanta IMM-urilor in cadrul economiei si a punctat faptul ca parte din propunerile anterioare, venite din partea reprezentantilor Intreprinderilor Mici si Mijlocii pentru imbunatatirea mediului de afaceri, au fost preluate si transpuse in masuri guvernamentale.

Referitor la noile propuneri avansate la lansarea Cartei IMM-urilor, Emil Boc a declarat ca una cel putin, cea referitoare la reducerea numarului de zile necesar pentru infiintarea unei firme, se afla pe agenda imediata a sa.

"Toate propunerile pe care le-ati enuntat astazi (joi n.red.) vor fi analizate de catre membrii Guvernului, incepand cu ministrul Finantelor, continuand cu ministrul Economiei, dar si de catre ceilalti colegi de cabinet. Sa speram ca parte dintre ele vor putea fi implementate cat mai repede cu putinta. Cel putin una dintre ele pe care ati mentionat-o la sfarsit, rezultata din experienta europeana, o am pe agenda imediata si anume este vorba de scaderea numarului de zile necesare pentru infiintarea unei afaceri in Romania.

Am inteles ca in Romania undeva se cifreaza la o medie de 10 zile. Uniunea Europeana ne cere trei zile in perspectiva. Cred ca putem ajunge si noi ca durata de infiintare a unei firme sa coboare cu mult sub 10 zile, cat este in prezent si sa ne apropiem de cele trei zile solicitate de Uniunea Europeana, avand in vedere ca exista tari in lume unde este necesara o zi pentru infiintarea unei firme si cred ca atingerea unui prag de trei zile pentru a se putea infiinta o afacere in Romania este un termen pe ni-l propunem, care poate fi realizabil", a declarat Emil Boc.

In context, premierul a mentionat si masurile pe care Guvernul le-a adoptat, deja, urmare a unor propuneri venite din partea IMM.

"Au fost patru propuneri pe care le-am materializat: eliminarea impozitului minim, fondul de garantare, modificarea Codului Muncii si coborarea plafonului pentru care se poate acorda ajutor de stat in functie de numarul de locuri de munca create si plafonul de investitii realizat.(...) Sunt propuneri realiste ce rezulta din experienta dumneavoastra practica si un Guvern are nevoie in orice moment de pulsul real pe care il au IMM-urile, de a incerca sa-i sprijinim in aceste momente dificile din punct de vedere economic", a declarat premierul Emil Boc, la intalnirea cu reprezentantii IMM.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#termen infiintare firme scazut, #premierul Emil Boc IMM , #premier