Catalin Baba numit sef al Cancelariei premierului Boc

Miercuri, 14 Ianuarie 2009, ora 17:38
2344 citiri
Catalin Baba numit sef al Cancelariei premierului Boc

Catalin Baba (foto), decanul Facultati de Stiinte Politice, Adminstrative si ale Comunicarii din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, a fost numit miercuri seful Cancelariei primului-ministru Emil Boc.

Baba a confirmat miercuri, corespondentului NewsIn, ca Boc a semnat decretul de numire, care urmeaza sa apara in Monitorul Oficial, si ca, dupa reducerea numarului structurilor admnistrative, va cunoaste exact care vor fi institutiile pe care le va coordona.

"Domnul premier Emil Boc a semnat decretul de numire in functia de sef al Cancelariei. Din aceasta functie si, in conformitate cu legea in vigoare, Cancelaria se ocupa in principal de proiecte, de strategii de elaborare de politici publice, de analize si sinteze, astfel incat primul ministru si Guvernul sa aiba acces la cele mai bine structurate informatii. De asemenea, in coordonarea cancelariei exista si anumite structuri administrative, care insa vor fi precizate ulterior, pentru ca, asa cum a spus premierul, urmeaza sa aiba loc o restructurare. Aceasta restructurare este in sensul unei reduceri", a declarat Baba.

Catalin Baba are 41 de ani si este decan al Facultatii de Stiinte Politice, Adminstrative si ale Comunicarii din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, din 2004. El a publicat mai multe carti si lucrari pe teme precum politici publice si a lucrat la elaborarea strategiei pe termen mediu a municipiului Cluj-Napoca, in perioada 2006-2007.

Baba a fost decorat in anul 2000 cu Ordinul Steaua Romaniei in grad de Comandor de presedintele Emil Constantinescu.

Dupa ce decretul de numire a lui Baba va fi publicat in Monitorul Oficial, acesta va renunta la functia de decan, care va fi preluata de unul din cei doi pro-decani.

O alta numire asteptata la Guvern este cea a Stefaniei Ferencz, fostul director al Directiei Patrimoniului Municipiului si Evidenta Populatiei din cadrul Primariei Cluj-Napoca, care va prelua functia de director de cabinet.

Ferencz lucreaza cu Emil Boc din 2001, cand acesta era deputat, iar in 2004, cand Boc a obtinut mandatul de primar al municipiului Cluj-Napoca, ea a venit sa colaboreze cu el si la municipalitate.

Citeste si:
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Scriitorul Mircea Dinescu a povestit, în emisiunea Insider politic, difuzată de Prima TV, că a intermediat transferul fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, de la PSD la PNL. Însă...
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...