Ce le-a cerut Boc ministrilor Udrea, Boagiu si Funeriu

Luni, 03 Ianuarie 2011, ora 20:05
3264 citiri
Ce le-a cerut Boc ministrilor Udrea, Boagiu si Funeriu
Foto: Realitatea TV

Prim-ministrul Emil Boc a analizat, luni, impreuna cu ministrii de resort, prioritatile de investitii ale Guvernului pe anul 2011, in domeniul constructiei de drumuri si autostrazi, gradinite si crese, prilej cu care seful Executivului a atras atentia ca lucrarile publice trebuie sa respecte exigentele de transparenta privind contractele statului, a declarat consilierul de stat Andreea Paul-Vass.

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, al Transporturilor, Anca Boagiu, si al Educatiei, Daniel Funeriu, au fost convocati, luni, la Guvern, de catre premierul Boc, pentru intalniri de lucru, in prima zi de munca a anului 2011.

In discutiile cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, premierul a pus accentul pe grabirea procedurilor privind constructia in parteneriat public-privat a autostrazilor si conexiunilor rutiere Sibiu-Pitesti, Comarnic-Brasov, Constanta-Vama Veche, Ploiesti-Buzau-Focsani, Ploiesti-Comarnic, Brasov-Fagaras, Fagaras-Sighisoara, Sighisoara-Targu Mures, Focsani-Albita, Campia Turzii-Targu Mures, Targu Mures-Iasi-Ungheni, Gilau-Mihailesti, Mihailesti - Suplacu de Barcau.

De asemenea, premierul i-a cerut ministrului Transporturilor prioritizarea proiectelor care trebuie incheiate in anul 2011: varianta de ocolire Constanta, conexiunea Medgidia-Constanta, Cernavoda-Medgidia, Bucuresti-Moara Vlasiei, Moara Vlasiei-Ploiesti, Arad-Timisoara, varianta de ocolire Arad. Totodata, seful Guvernului a cerut accelerarea procedurior de licitatie peutru rutele Orastie-Sibiu, Lugoj-Deva, Timisoara-Lugoj, Nadlac-Arad, exceptie facand autostrada Deva-Orastie, pentru care licitatia a fost realizata.

In discutiile cu ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, premierul Emil Boc a solicitat accelerarea contractarii proiectelor din Programul Operational Regional, pentru absorbtia eficienta a totalului fondurilor, de pana la 4,3 miliarde de euro, pana la finalul anului 2015. Tot in privinta MDRT, ca prioritate a fost subliniat si Programul Operational pentru Infrastructura, prin care se urmareste construirea a 10.000 de kilometri de drumuri judetene, a sute de crese, precum si realizarea retelelor de apa si canalizare.

La intrevederea cu ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, premierul Boc a pus accentul pe constructia a cel putin 500 de gradinite in urmatorii trei ani, in mediul rural, a mai detaliat consilierul de stat Andreea Paul-Vass.

Premierul vizeaza noi intalniri de lucru, la Guvern, zilele urmatoare, si cu ministrul Muncii, Ioan Botis, si ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Boc intalnire ministri, #premierul Emil Boc, #intalnire lucru Boc ministri , #premier