Emil Boc: Ne-a trecut glontul pe la ureche

Joi, 03 Martie 2011, ora 20:52
6488 citiri
Emil Boc: Ne-a trecut glontul pe la ureche
Foto: TVR

Premierul Emil Boc a declarat joi seara ca este foarte greu sa le explice romanilor prin ce au trecut si ca de la Palatul Victoria criza s-a simtit mult mai acut pentru ca guvernantii au fost nevoiti sa ia decizii grele pentru supravietuirea economica a tarii.

"Am simtit criza in 2010 la Palatul Victoria poate mai aspru si mai acut ca orice roman, pentru ca am fost acela care, impreuna cu coalitia de guvernare, am fost nevoiti sa luam decizii grele pentru a asigura supravietuirea economca a tarii. Spuneam colegilor ca e foarte greu sa le explicam romanilor prin ce am trecut. Poate o fraza populara ar explica: 'ne-a trecut glontul pe la ureche' ", a declarat premierul, la TVR.

Premierul a precizat ca, daca Romania nu incepea sa "reduca cheltuielile bugetare, astazi aveam un deficit bugetar de 14%", mentionand ca daca aceste masuri nu erau luate nu ar fi fost bani de salarii si ca de acum romanii pot privi cu optimism.

Referitor la faptul ca romanii au facut reduceri de cheltuieli pe perioada crizei, premierul a spus ca este un lucru normal, glumind pe seama faptul ca PSD face acelasi lucru.

"E firesc ca romanii si-au restrans cheltuielile. Si PSD-ul a inceput sa reduca cheltuielile bugetare. La nivel macro facem ce face o familie la nivel individual", a completat Boc.

Acesta a mai spus ca in cazul in care nu ar fi existat criza financiara poate aceste masuri nu ar fi fost luate. "Daca nu era criza economica poate nu am fi facut. Criza ne-a pus in situatia: ori ne scufundam, ori ne salvam prin masuri dure", a adaugat seful Guvernului.

Referitor la declaratia ministrului Muncii, Ioan Botis, potrivit caruia: "Contributiile colective dateaza din secolul ale XIX-lea si reprezinta un sistem piramidal, un fel de schema Ponzi", Emil Boc spune ca acesta a vrut sa spuna ca "daca nu vom avea suficienti contributori la bugetul de pensii, evident ca vom avea probleme cu sustinerea bugetului de pensii, pe termen mediu si lung. Nu este un lucru nou, este un lucru pe care-l stim cu totii, ca trebuie sa avem o baza mult mai larga de oameni care finanteaza", mentionand ca aceasta a fost declaratia pe fond, dar "cum se interpreteaza de catre altii e treaba lor".

Tot in legatura cu pensiile, premierul a declarat ca "in 2011 punem de la bugetul de stat pentru a sustine sistemul de pensii 13, 9 miliarde de lei. Daca nu am fi facut reforma pensiilor trebuia sa punem 21,5 miliarde de lei. Cu aceasta se reduce contributia cu o suma importanta".

Intrebat fiind daca in cadrul discutiilor cu FMI s-a atins si tema evaziunii fiscale din tutun, premierul a declarat ca s-a discutat despre evaziunea fiscala, dar nu in mod particular.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Emil Boc premier, #Emil Boc , #premier
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
Cate MILIARDE sa cheltuit pentru INTERLOPUL SECURIST de la COTROCENI din SISTEMUL MAFIOT pe care il PATRONEZI ??