Ziare.com

Emil Boc se intalneste cu sindicalistii

Sambata, 18 Septembrie 2010, ora 13:33

   

Emil Boc se intalneste cu sindicalistii
Premierul Emil Boc se intalneste sambata, incepand cu ora 14.00, la Palatul Victoria, cu reprezentantii principalelor confederatii sindicale, discutiile urmand sa vizeze nemultumirile care duc la protestele de strada programate sa inceapa de luni.

Protestele bugetarilor vor debuta cu pichetari ale institutiilor publice. Miercuri, 22 septembrie, ar urma sa aiba loc un miting al federatiilor din sanatate, o zi mai tarziu vor iesi in strada sindicalistii din educatie, iar joi, 24 septembrie, va fi randul celor din sectorul economic, politie si penitenciare, precizeaza Realitatea TV.

Sindicalistii cer oprirea disponibilizarilor, stabilirea de programe concrete de investitii finantate corespunzator pentru pastrarea si crearea de noi locuri de munca. Alte solicitari sunt legate de nemodificarea legii pensiilor in sensul de a nu creste virsta de pensionare, sa nu se schimbe modul de calcul al pensiei, sa nu fie eliminate categoriile speciale si deosebite.

De asemenea, sindicatele cer sa nu fie modificat Codul Muncii, respectiv sa nu fie desfiintate contractele colective de ramura, cele la nivel national, sa nu fie desfiintata protectia sociala a salariatiilor la concediile colective, sa nu fie desfiintat contractul individual de munca pe durata nedeterminata pentru a fi transformati salariatii in zilieri.

Sindicalistii mai cer un salariu minim garantat in plata de 750 de lei, pastrarea coeficientilor de ierarhizare din legea salarizarii unice, grila de ierarhizare sa ramina 1/12, nu 1/15, modificarea legii inspectiei muncii, renuntarea la toate masurile de austeritate impuse de guvernul Boc, salariul de baza 1 sa fie salariul minim garantat in plata pe economie.
Sursa: rNews

Articol citit de 782 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

friche la tine

Iar vrea sa va fraiereasca sluga umil boc. A intrat frica in el ca va fi alungat cu pietre de multime si-si pierde scaunul ? Joi seara a venit tiptil la Cluj sa-si vada progeniturile dar a dat ordin sa nu prinda picior de politist pe strada (si de astia i-e frica acum), fiind pazit de SPP-isti, care au stat toata noaptea la usa sa. A taiat-o scurt vineri dimineata, fara sa dea ochii cu concetatenii care-l "iubesc" atat de mult. Asa ca, indiferent de discutiile cu liderii de sindicat, iesiti in strada ca sa scapam de ciuma porcocalie. Altfel va fi vai si amar de noi.

 

 

Mici avem, berea soseste...

Nu inteleg de ce Primul Ministru se deranjeaza sa discute sambata seara cu tot felul de cetateni care se erijeaza drept reprezentanti sindicali. Eu, daca as fi Prim-ministru, as discuta personal cu ambii sindicalisti participanti la marile meatinguri si demonstratii sindicale, si cu patru mici si doua flacoane de bere as rezolva situatia.

 

 

si daca se intalneste ce?

ii scoate pe sindicalisti la suc si cafea, eventual iau si cina impreuna dupa care, ca sa pastreze linia unei autentice intalniri ( '' date '' ) de tip american, le-o trage?

 

 

Inca un articol nesemnat asa ca nu stiu pe cine sa acuz! Ori ziaristul nu a copiat corect revendicarile sindicale ori liderii sindicali cer guvernului sa renunte la absolut toate masurile de restructurare a cheltuielilor cerute de FMI! In primul caz ar fi

vorba de o manipulare ceea ce nu ar fi choiar de mirare.
In al doilea caz ar fi de apreciat obtuzitatea unora care se vor lideri de sindicat. Chiar atata idi ote nie nu ma asteptam sa existe! Sau e vorba doar de ipocrizie?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor