Ziare.com

Magistratii cer o intalnire cu Emil Boc

Marti, 14 Iulie 2009, ora 16:36

   

Magistratii cer o intalnire cu Emil Boc
Asociatia Magistratilor din Romania solicita, din nou, o intrevedere cu premierul Emil Boc, in prezenta reprezentanntilor asociatiilor profesionale din justitie si autoritatii judecatoresti, precum si a ministrului Finantelor Publice si a Ministerului Justitiei.

Intr-o scrisoare postata pe site-ul Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), presedintele Mona Pivniceru (foto) arata ca protestele magistratilor au fost initiate de masurile guvernamentale "intreprinse impotriva justitiei, care au condus la deteriorarea activitatii judiciare" si apreciaza dialogul ca fiind "singura modalitate de restabilire a normalitatii in viata juridica romaneasca".

Scrisoare deschisa

Subfinantarea cronica a instantelor, managementul financiar defectuos al ordonatorului principal de credite, degradarea continua a statutului judecatorilor datorita asaltului politic si mediatic impotriva elementelor de baza ale acestuia, sunt numai cateva aspecte invocate de Pivniceru in scrisoarea adresata lui Boc.

"Consideram ca aceasta intalnire trebuie sa aiba loc de urgenta, sa aibe rezultate care sa convinga magistratura romana ca, in conceptia Guvernului, justitia este inca tratata ca putere in stat si nu este nevoie ca prin actiuni la nivel national si demersuri internationale sa se restabileasca echilibrul functionarii celor trei puteri in Romania", se mai arata in scrisoare.

Denunt de abuz in serviciu pentru Predoiu, Pogea si tot Guvernul

De asemenea, presedintele AMR a declarat, marti, ca a depus, la Parchetul General, un denunt pe numele lui Catalin Predoiu, pe care il acuza de abuz in serviciu.

Pivniceru a mai spus ca, in urmatoarele zile, magistratii vor lua o hotarare privind un alt denunt, pe numele ministrului Gheorghe Pogea si pentru tot Guvernul.

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) si Asociatia Procurorilor din Romania au decis, luni seara, sa faca plangeri penale, pentru abuz in serviciu, contra Guvernului si ministrului Justitiei, pe care este posibil sa le depuna, marti, la Parchetul General, a declarat, pe 13 iulie, presedintele AMR, Mona Pivniceru, care a mentionat ca plangerile care vor fi depuse sunt justificate de interesul public.

Sursa: rNews

Articol citit de 1523 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asociatia Smecherilor

E groaznic cand smecherii sunt magistratii Romaniei. Smecheria e deranjanta oriunde, pe strada, in trafic, in bloc, la serviciu, la scoala, in politica. Cand smecheria devine organizationala intr-o tara, dezastrul e iminent. Asociatia magistratilor e prima asociatie profesionala a smecherilor, cu filiale si sucursale la judecatorii, tribunale , inalta curte, etc....Vai de noi cei amovibili!

 

 

Ai dreptate !

Vor bani si FAVORURI la salarii,prime,sporuri,etc,desi sunt INEFICIENTI. ....Nu este momentul potrivit pentru o intalnire acum.Au ministru si trebuie sa discute cu el,asa in mod ierarhic.

 

 

just

Aici iti dau dreptate. Boc Poc nu intelege oricum nimic.Si nici nu este in stare sa faca nimic. Singura solutie, inca o revolutie.A prostilor.

 

 

Semnati petitia puterii judecatoresti catre puterea legislativa.

http://www.gopetition.com/online/30759.html

Judecatorii invita puterea legiutoare, prin fiecare senator si deputat in parte,
sa promoveze revendicarile legitime ale puterii
judecatoresti, exprimate prin hotararile adunarilor generale ale
judecatorilor din instantele judecatoresti, in scopul consolidarii
statului de drept si a cresterii capacitatii sistemului judiciar de
a-si realiza menirea constitutionala de aparare a drepturilor si
libertatilor fundamentale ale cetatenilor romani.

Dati mai departe si cereti prietenilor in numele solidaritatii sa se alature prin accesarea petitiei la http://www.gopetition.com/online/30759.html
si semnarea ei.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor