Cu nepotismul in valiza de premier

Autor:
Joi, 26 Februarie 2009, ora 18:37
6107 citiri
Cu nepotismul in valiza de premier

Dupa experientele halucinante din ultimii ani, alegatorul roman are tot dreptul sa-l parafrazeze pe Vlahuta si sa exclame: "nu de metehnele guvernarii ma cutremur, ci de vesnicia lor!"

Rand pe rand, PNL, PSD, PD-L au intrat in Palatul Victoria condamnand in campanie ticalosiile adversarilor si au sfarsit prin a le adopta. Oricat s-a agitat sa ne convinga de contrar, Emil Boc nu face nici el exceptie de la regula.

"Nepotismul a fost adus de PSD la rang de politica de stat", este una dintre frazele care i-au adus lui Boc simpatia electoratului.

A simtit potentialul electoral al subiectului si a apasat si mai tare, promitand chiar o lege care sa interzica cumetriile pe bani publici. E drept, toate astea se intamplau in 2003, cand domnul Boc abia intrase in cercul deloc elitist al vedetelor politice de opozitie.

Au trecut sase ani si, odata instalat in fotoliul de premier, acelasi talentat domn Boc pare sa sufere eterna metamorfoza a politicianului roman: devine exact ceea ce a condamnat.

Cu o mana semneaza deciziile de concediere a consilierilor adusi de Tariceanu (fara sa-si mai piarda minute pretioase cu observatia ca printre ei se afla si o femeie insarcinata), iar cu cealalta parafeaza angajarea unui intreg batalion de clujeni, printre care si propria nepoata.

Potrivit dezvaluirilor din "Jurnalul National" si "Cotidianul", printre proaspetii consilieri de la Palatul Victoria, numiti, desigur pentru ca spre deosebire de cei vechi beneficiaza de increderea premierului, se numara si Mihaela Eugenia Boc - ziaristii spun ca nepoata de gradul doi, premierul sustine ca abia ruda de gradul cinci "colaterala".

Interesant este ca nici macar Biroul de presa al Guvernului nu a simtit nevoia sa afirme ca doamna Boc a fost angajata nu datorita relatiei de rudenie cu premierul, ci, eventual, pentru competentele deosebite ale domniei-sale.

Oricum, ea se alatura celor aproape 30 de clujeni pentru care Guvernul a trebuit sa mareasca bugetul de cazare al Cancelariei primului-ministru cu 400%.

Este firesc ca primul-ministru sa se inconjoare de acei consilieri personali in care are incredere din punct de vedere profesional si chiar si personal.

Nimeni nu ii poate pretinde domnului Boc sa isi lase discursurile si strategiile pe mana oamenilor lui Tariceanu. Numai ca atunci cand ajunge salariat la Guvern o ruda a premierului, Executivul datoreaza electoratului o explicatie convingatoare pentru aceasta alegere.

Nepotismul este un subiect sensibil in toata lumea civilizata, iar angajarea unui membru din propria familie dupa concedierea violenta a consilierilor predecesorului sau are nevoie de argumente publice solide.

Domnul Emil Boc nu s-a deranjat pana acum sa ofere aceste explicatii. Ceea ce s-ar putea sa insemne ca si dansul este prea mic pentru o functie atat de mare.

Oana Dobre

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
Emil Boc, invitat de romi la festivalul de la Pata Rât, să vadă cum e viața printre gunoaie: ”Și noi suntem clujeni” VIDEO
Emil Boc, invitat de romi la festivalul de la Pata Rât, să vadă cum e viața printre gunoaie: ”Și noi suntem clujeni” VIDEO
Emil Boc a fost invitat de comunitatea de romi care trăiește în zona vechii gropi de gunoi a Clujului la festivalul Khetane de la Pata Rât. Organizatorii au făcut un videoclip prin care...
Comentarii
cioclu_rosu1
rank 4
Cine minte are FATA de PLECARE
lia_stoenescu
rank 5
Oana Dobre citeaza: "Nu de metehnele guvernarii ma cutremur, ci de vesnicia lor!” (Al. Vlahuta)