Curajul unui supraom, dezumanizarea unui Guvern (Opinii)

Sambata, 07 Mai 2011, ora 18:54
4979 citiri
Curajul unui supraom, dezumanizarea unui Guvern (Opinii)
Foto: Arhiva (Antena3)

Majoritatea membrilor Guvernului par ca traiesc in lumi paralele. Sunt cuprinsi de o dezumanizare care ii ridica la statutul de supraoameni, iar, odata coborati printre muritori (de foame), raman socati de indecenta fluieraturilor care ii asalteaza.

Descinderea lui Emil Boc in mijlocul multimii care-l huiduia, la Ramnicu Valcea, exprima frustrarile unui om mult prea increzator in actiunile sale, derutat de hidosenia actiunilor populare, prin care nu se apreciaza sacrificiul suprem al prim-ministrului.

Atat de mult a fost periat Emil Boc de catre colegii de partid, felicitat extrem de des pentru curajul sau, incat chiar crede ca se afla la capitolul reformelor esentiale pentru stat.

Ridicat de prea multe ori pe soclul onestitatii, al capabilitatii si al inteligentei manageriale, Emil Boc se arata socat ca marea masa a populatiei nu gandeste la fel ca si colegii sai de partid. Singura diferenta este ca gloata nu are nevoie de bani pentru perdele, pentru deplasari costisitoare sau pentru functii in partid. Altfel poate l-ar fi laudat.

L-am vazut pe Emil Boc la Ramnicu Valcea, grabindu-se sa ajunga langa sutele de oameni care-l fluierau. Voia sa stie neaparat daca cei din multime sunt muncitori onesti ai acestei tari sau sunt din aia de care scoate scoala romaneasca ("tampiti", conform spuselor presedintelui Basescu). Prima intrebare pe care i-a adresat-o unui contestatar a fost legata de locul de munca al acestuia.

Nu-si putea imagina Emil Boc ca un om care munceste in aceasta tara poate fi nemultumit de reformele sale. Afland ca interlocutorul este profesor, Emil Boc l-a privit ca pe un condamnat. Unul dintre multii alegatori care nu ar trebui sa-si dea cu parerea, ci ar trebui sa ridice osanale Guvernului ca a executat minuni pentru a le da cateva sute de lei la leafa.

Elena Udrea s-a aflat si ea, la randul sau, in aceasta postura a politicianului fluierat copios. Aflata in vizita undeva la Braila, a fost abordata de un grup de pensionari nemultumiti ca li se percepe CASS. "Tocmai ce v-am dat", a spus sigura pe sine doamna ministru, amintindu-le oamenilor din strada ca Guvernul a fost atent cu grupele I de munca.

N-a avut o explicatie Elena Udrea pentru pensionarii care trebuie sa mai cotizeze o data la fondul de pensii, dupa ce o viata facusera acest lucru (stiu ca se spune ca sunt bani dati la sanatate, dar presedintele Basescu a recunoscut ca acesti bani vor fi redirectionati catre bugetele de asigurari sociale).

Daca guvernantii, in frunte cu Emil Boc, chiar au impresia ca fac reforma n-avem decat sa-i contrazicem cu o cronologie a faptelor. Simplele taieri din pix, banalele desfiintari de spitale peste noapte, reducerea pensiilor "nesimtitilor", care oricum vor castiga in instanta iar statul va trebui sa le plateasca acesti bani candva, toate nu sunt decat amagiri.

Amagirea ca Executivul poate anula prin asumare decizii ale instantelor privitoare la salariile profesorilor nu reprezinta decat rostogolirea bulgarelui de zapada pana la un moment dat, in speranta ca lucrurile se vor indrepta de la sine.

Iar cand Eurostatul vine si-ti bate obrazul ca ai cam masluit deficitul bugetar, cand plata arieratelor este amanata pana la extrem, nu poti avea pretentia ca aceste actiuni sa fie numite reforme.

O reforma nu se face doar din scaderi fara adaos de plus valoare. Tai salamul de Sibiu de pe lista, dar trebuie sa te straduiesti ca acest salam sa revina o data pe masa ta.

Guvernul, in afara banilor de la organismele financiare internationale, se imprumuta indestulator de pe piata interbancara romaneasca. Chiar zilele trecute, Executivul a reusit sa atraga aproape 1 miliard de euro prin vanzarea unor obligatiuni de stat.

Totodata, Emil Boc traieste in aceeasi carapace si clameaza public ca majoritatea mesajelor primite pe mail sunt favorabile actiunilor sale. Doar vreo cativa rataciti ai tarii critica actiunile premierului. Elena Udrea il mai complimenteaza inca o data numindu-l "cel mai curajos premier", desi deciziile majore au fost luate de la Cotroceni. Iar cand va iesi din carapace, Boc se va mira ca populatia nu-l considera la fel de cutezator precum doamna ministru.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#guvern Boc reforma, #basescu udrea boc, #salarii alegeri PDL, #fluieraturi boc guvern, #curajos boc udrea , #premier
Comentarii
R
Roxana, Iasi
rank 5
Emil Boc un premier curajos care a demonstrat ca poate fi un om corect care lupta pentru scoaterea Romaniei din criza