Daca Emil Boc nu dadea la lopata (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 13:35
8793 citiri
Daca Emil Boc nu dadea la lopata (Opinii)
Foto: Antena 3

Exista politicieni carora le sade bine in ipostaze neprotocolare, de om obisnuit. De cele mai multe ori in spate sunt campanii de imagine bine regizate, dar daca actorul e bun, ele macar nu deranjeaza. Traian Basescu reusea performante de-a dreptul remarcabile. Dar cand Emil Boc incearca sa faca asa ceva, cade inevitabil intr-un ridicol fara margini.

De data aceasta l-a pocnit elanul deszapezirii pe A1 si s-a apucat sa dea la lopata pe langa o masina, inconjurat de camere de luat vederi, SPP-isti si militari sprijiniti in lopeti. Ca sa vada poporul ca premierul nu se da in laturi de la munca grea si e alaturi de oameni in cele mai grele momente, mesaj foarte necesar mai ales acum, intr-o perioada de turbulente sociale. Daca masina n-ar fi fost deja deszapezita in timp ce Emil Boc asuda pe langa ea, poate ca ar fi fost ceva mai bine, adica izul de facatura subtire ar fi fost mai putin izbitor.

Dar indiferent de starea masinii cu pricina, nu inteleg la ce foloseste ca premierul unei tari sa puna mana pe lopata. Daca el face treaba drumarilor si a militarilor, sa intelegem ca acestia ar trebui sa faca treaba lui? Ce om normal la cap, cu o buna intelegere a ierarhiei valorilor, cu o intelegere macar medie a functionarii statului poate fi impresionat de asa ceva? Ce ar fi trebuit sa spuna oamenii uitandu-se la premierul cu lopata in mana? Nu face el mare lucru impotriva coruptiei, clientelismul musteste in partidul si Cabinetul sau, dar iata ce furmos da la lopata!

Nu e pentru prima data cand Emil Boc face asa ceva. Vi-l aduceti probabil aminte dand la coasa si la rindea, dirijand o orchestra, suit in excavator sau carand saci cu nisip la inundatii. Am inteles, se pricepe foarte bine la toate acestea. Dar ele nu au nicio relevanta pentru priceperile pe care trebuie sa le aiba un premier. El are de gestionat o tara si daca o face bine, nu are nicio relevanta daca a atins in viata lui o coasa sau o lopata. Daca isi face bine treaba de premier, nu conteaza ce activitati gospodaresti stapaneste, daca nu si-o face, sacul si lopata n-au cum sa-l salveze.

Si daca Emil Boc isi facea treaba bine inainte de primul si poate unicul puseu violent al acestei ierni, poate ca bilantul lui nu ar fi fost atat de grav. Pentru ca nu au ramas in nameti doar inconstienti care au plecat la drum cu slapi de vara pe roti. Au ramas blocati pe centura Capitalei oameni care veneau de la seviciu si care nu-si imaginau ca o asemenea banalitate urbana se poate transforma in sport extrem.

Este clar ca firmele care au contract cu Ministerul Transporturilor pentru intretinerea drumurilor nu si-au facut treaba. Adica baronii asfaltului, alta categorie de baieti destepti, blagosloviti transpartinic cu contracte multianuale de multe milioane de euro, reinnoite in general in ani electorali. De exemplu, pentru intretinerea autostrazilor in perioada 2009 - 2012 Ministerul Transporturilor a alocat 331 milioane lei, fara TVA. Da, este vorba fix despre cele doua autostrazi inchise de mai bine de 24 de ore cu oameni blocati pe parcursul lor.

Anca Boagiu, subordonata premierului cu lopata, spune ca aceste contracte acopera deszapezirea in conditii de iarna normala, nu ca acum. Am o veste proasta pentru d-na minsitru si pentru seful domniei sale: aceasta este iarna normala in Romania. Si daca iarna cu zapada nu e inclusa in contractele de deszapezire, daca tot la actiunea armatei ajungem, pentru ce fel de iarna sunt dati banii clientilor politici? Si nu este vorba numai despre ceea ce s-a intamplat dupa inceperea viscolului, ci si inainte. Daca ar fi fost suficient material antiderpant pe carosabil, probabil ca nu s-ar fi rasturnat TIR-urile ca popicele si n-am mai fi avut atatea blocaje, spune specialistii in domeniu. Dar mai dadea premierul la lopata?

.

DN1, autostrazile, E 85 si multe alte drumuri nationale nu ar fi fost blocate de nameti daca de-a lungul lor ar fi existat parazapezi sau ar fi fost plantata liziera de padure. Exista parazapezi pe 120 de kilometri de drum si ar fi nevoie pe inca 870 de kilometri pe sosele despre care se stie de ani de zile ca n-au scapare in caz de viscol. Despre aceste masuri simple se vorbeste in fiecare iarna, dar de facut nu se face nimic.

Acestea sunt lucrurile de care ar fi trebuit sa se ocupe premierul cu aceeasi hotarare cu care manuia lopata pe A1. Si daca de ele nu se poate ocupa, poate ca, intr-adevar, locul sau este la lopata.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Emil Boc lopata, #drumuri blocate zapada, #viscol zapada cod portocaliu , #premier