De ce va bateti joc de Emil Boc? Canonizati-l! (Opinii)

Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 08:50
2931 citiri
De ce va bateti joc de Emil Boc? Canonizati-l! (Opinii)

Emil Boc se sacrifica pentru tara, pentru bunastarea si indestularea bugetului statal, iar oranduirea il trateaza cu dispret. Concetatenii premierului se poarta la fel de ciudat cu un om care si-ar da si sufletul pentru ei. Un om care n-a mai avut concediu de cativa ani, nu mai doarme noptile si, mai ales, nu este platit deloc pe masura prestatiei sale intense si plina de imprevizibil.

Se stie de multa vreme ca salariile politicienilor, aflati in functii executive in Romania, sunt execrabile pentru un post cu asemenea responsabilitati. Ne-am obisnuit cu gandul si cu perceptia generala, unanim impartasita, ca majoritatea politicienilor nu se zbate sa ajunga la Putere neaparat pentru incasarea unei remuneratii care, intr-adevar pentru omul simplu, poate parea mare. Se stie ca odata ajunsi in frunte, oamenii politici au cu totul si cu totul alte preocupari. Am vazut si ne-am convins ca nimeni nu s-a zbatut sa ajunga in pozitii cheie doar pentru a avea un salariu bunicel. Sa faca Emil Boc nota discordanta?

Nu stim inca ce preocupari extracuriculare are Emil Boc, dar un lucru il stim sigur: premierul munceste mult si primeste bani putini de la stat. Sa castigi putin peste 5.000 de lei, muncind intr-un ritm infernal, si sa te multumesti cu mai putin decat castiga un sofer de la vreun minister important mi se pare o dovada de masochism. N-avem certitudini, dar putem presupune de ce Emil Boc se complace intr-o asemenea situatie. La o adica, ar putea sa-si distruga si sanatatea si viata de familie fara rost. Poate ca premierul are si alte surse si noi nu stim.

Am aflat ca parintii domniei sale traiesc la tara si mai stim ca tatalui sau ii cam prisosec oule, pe care nu ezita sa le sparga in capul fiului. Trebuie sa ne aducem aminte ce spunea odata Sebastian Lazaroiu, actual ministru al Muncii. Dansul sustinea ca, in vecii vecilor, romanii nu vor muri de foame pentru ca exista aceasta cultura de intrajutorare familiala, in care copiii de la oras cara cu sacosele de la tara, de la parinti, bunici sau alte rude apropiate. Una dintre explicatiile logice, pentru care Emil Boc supravietuieste cu 5.000 de lei pe luna, dar isi permite sa-si ia iPad (ca tot romanul, cum spunea el), ar fi si aceasta. Cara cu sacosa de la parinti.

Pe de alta parte, stau si ma intreb de ce se speteste Boc atat de mult, macinandu-si nervii cu finantele tarii, cu bugetul, din moment ce exista si ministrii care ar trebui sa se ocupe de aceste lucruri. De ce trebuie sa gandeasca Boc pentru Ialomitianu, sa munceasca in locul lui Lazaroiu sau al lui Boagiu? Ce, pentru Boc gandeste cineva? Cum? De ce se reuneste Guvernul cateodata la Cotroceni, iar FMI-ul ii calca pragul mai des presedintelui? Din simpatie, probabil.

Se vorbea, la un moment dat, de varianta Mugur Isarescu in pozitia de premier. Cand s-a aflat cat castiga Isarescu la BNR, multa lume a inteles de ce fostul premier din perioada CDR nu accepta nici in ruptul capului sa vina in fruntea Guvernului. Are si omul o varsta si nu isi permite sa traiasca din mila parintilor de la tara. Plus ca are un CV extrem de stufos si nu arata ca ar mai fi ahtiat dupa celebritate profesionala. Emil Boc e inca tanar si mai vrea: popularitate, adaugiri la CV.

Ma intreb daca, in momentul in care nu va mai fi sef de Executiv si va iesi definitiv din politica (daca se va intampla), cineva din privat se va incumeta sa-l angajeze pe Emil Boc intr-o pozitie de top, de exemplu, CEO. Ar fi normal ca un fost prim-ministru sa primeasca toata increderea unui patron din privat, ca doar domnul Boc nu degeaba a visat cativa ani doar bani si bugete.

Din pacate, la cum este vazut Emil Boc in mediul de afaceri actual cred ca exista slabe sanse sa-l regasim intr-o pozitie executiva de top, in privat. Poate la colegul Videanu, ca si Gheorghe Pogea tot pe acolo si-a gasit salasul.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Emil Boc guvern, #slariu Emil Boc, #Isarescu BNR , #premier