De la cititori: Portret robot de prim-ministru sau de prim-ministru robot

Luni, 28 Iunie 2010, ora 10:21
1489 citiri
De la cititori: Portret robot de prim-ministru sau de prim-ministru robot

Privind acest nefericit om ajuns in functia de prim-ministru nu poti sa nu te intrebi care sunt limitele umane ale slugarniciei. Domnul ce raspunde disciplinat "da" la toate elucubratiile prezidentiale ar trebui sa aiba macar un ultim resort interior care sa se actioneze in fata tartorului de la Cotroceni, o minima barbatie politica.

Nimic nu se intampla insa sub fruntea bombata si mai tot timpul transpirata a premierului. Aerul de copil imbatranit, care vorbeste repezit pentru a spune tot dintr-o suflare, arata temperamentul acestui ambitios fara ambitii. Nicio idee nu-l deranjeaza suficient de mult inainte de a fi inecata intr-un ocean de vorbe goale.

Replica palida a lui Basescu pe care incerca de multa vreme sa-l copieze, acest copil de mingi repeta cateva cuvinte plasate in enunturi mai mult sau mai putin complicate.

Ei bine, invariabil veti auzi in discursul mitraliat al lui Emil Boc urmatoarele cuvinte cheie: a taia, nesimtit (plasat de regula in imediata apropiere a cuvintelor pensii si salarii), a plati (folosit abuziv la forma afirmativa pe tot parcursul anului 2009 si apoi schimbat brusc la forma negativa si folosit de data asta in concordanta cu sarcinile trasate de intaiul statator al statului) si responsabilitate.

Ultimul cuvant pare a fi invocat cu atat mai des cu cat toate actiunile pe care si le asuma cu responsabilitate sunt de-a dreptul iresponsabile. Pe de alta parte, domnul Boc are o mare problema auditiva. El nu asculta in sensul ca nu poate purta un dialog. Doar turuie ca la serbare o poezioara in care se amesteca interesul tarii, raspunderea politica, nesimtirea (intotdeauna a taberei adverse), mostenirea grea a anilor de crestere economica si prosperitate.

Desfigurat la propriu de un orgoliu prostesc, acest om se arunca singur in lada de gunoi a istoriei. Disciplinat, modest si cu acelasi zambet incremenit pe chipul ce mimeaza puterea, isi va trage senin capacul convins ca tot ceea ce a facut a fost bine. Ar trebui sa ne fie frica de acest om al solutiilor unice la fel ca de tatucul sever de la Cotroceni, omul declarat al unei singure carti si nu una de citit: asul din maneca.

Emil Boc arata astazi mai rau ca niciodata. Un biet robot cu bateriile descarcate. Mai poate doar sa repete automat cateva baliverne inainte ca stapanul sau sa se indure si sa-l scoata definitiv din priza sau, mai simplu, sa-l scurtcircuiteze, gest din arsenalul parvenirii prezidentiale. Pana atunci butoanele pe care le apasa, cu mana sigura a aceluiasi stapan, pot provoca oricand o catastrofa...

Citeste si:
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Fostul ambasador și consilier prezidențial Cătălin Avramescu, profesor universitar de Științe Politice, a postat pe Facebook mai multe întrebări legate de teza de doctorat a generalului...
Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”
Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni, 25 octombrie, că USR și PSD ar trebui să susțină guvernul minoritar condus de Nicolae Ciucă dacă vor să arate că își doresc să...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
vlad al lui tepes
rank 5
Privind acest articol te intrebi unde poate ajunge linsajul mediatic, cat de mizerabila poate fi o campanie mass media de manipulare