Delirul aripii Boc versus linistea lui Blaga (Opinii)

Autor: Iulian Leca, Senior editor
Joi, 12 Mai 2011, ora 07:52
4328 citiri
Delirul aripii Boc versus linistea lui Blaga (Opinii)

Emil Boc si sustinatorii sai s-au dezlantuit. Nimic nu-i mai opreste din isteria alegerilor. Declaratii de invingatori rasuna din mijlocul lor, precum cele ale boxerilor inainte de marile meciuri.

Prins de emotia apropierii alegerilor interne, premierul Emil Boc s-a pierdut cu totul cu firea si proclama, cu ordin de adevar absolut, victoria finala. Atat in partid, cat si a PD-L la nivel national. Ascultandu-l ai crede ca pana acum partidul sau a stat pitit in Opozitie, cel putin 10 ani, iar acum spera sa castige alegerile pentru a face dreptate.

De cealalta parte, dinspre Vasile Blaga bate un aer rece al realismului politic. Sustinatorii sai pun accentul in discursurile lor doar pe greselile si erorile pe care premierul le-a facut cat timp s-a aflat la guvernare. Mai mult de atat, din tabara lui Emil Boc transpira in diverse forme mesaje care pot fi usor identificate cu cele care vin dinspre tabara Opozitiei. De aici si critica fanilor lui Boc, care vad peste tot mana lunga a Uniunii Social Liberale.

Un singur adevar e totusi mai clar decat oricare altul - cu Emil Boc in frunte, PD-L are toate sansele sa dispara din Parlament la viitoarele alegeri. Un singur lucru se mai joaca inca si il mai poate salva pe Emil Boc - situatia economica a Romaniei sa se imbunatateasca intr-atat de mult incat sa-i permita premierului sa se poata lauda cu realizarile sale de austeritate. Si nu doar atat. Ar trebui ca puterea de cumparare sa creasca, salariile si pensiile sa se majoreze si ele fara a pune, populist, in pericol cresterea economica si ... multe altele.

Un ajutor important pentru Emil Boc ar fi, pe langa sprijinul presedintelui, ca si celelalte tari ale Uniunii Europene sa inceapa sa adopte genul de masuri pe care aceasta guvernare le-a implementat cu forta la noi. Toate acestea ar trebui sa se intample candva, undeva in viitor, pentru ca sansele PD-L sub Boc la viitoarele alegeri sa creasca in mod evident.

Doar ca aceste probabilitati si incertitudini sunt astazi prezentate de gruparea lui Boc ca si cum ar fi avut loc si ar fi toate deja adevaruri la timpul trecut.

Discursul cuplului Traian Basescu - Emil Boc este identic, iar asta se presupune a da un plus la alegerile interne de la sfarsitul acestei saptamani. Nimeni nu mai sta sa judece si sa reflecteze la ce s-ar putea intampla daca toate aceste lucruri nu se vor intampla, iar situatia economica a tarii se va inrautati si mai mult pana la alegerile din 2012. Cu toate majorarile si pomenile electorale, deja anuntate, si banii trimisi in teritoriu, Partidul Democrat Liberal va risca sa traiasca una dintre cele mai mari rusini postdecembriste.

Imi imaginez ca pentru orice pedelist, care mai vrea sa aiba o sansa sa intre in Parlament cu PD-L, a alege intre Emil Boc si Vasile Blaga ar trebui sa fie una dintre cele mai usoare decizii. Vasile Blaga in fruntea partidului ar reda speranta, ar aduce un val nou de incredere si ar da siguranta continuitatii onorabile pe scena politica. Si, deloc in ultimul rand, Blaga ar deschide partidul catre noi discutii si aliante in viitor.

Nimic din acestea nu e posibil insa dintr-un singur motiv. Directiva primita de la Cotroceni poarta un singur nume - Emil Boc.

De ce este obsedat Traian Basescu sa il pastreze pe Emil Boc in fruntea PD-L e usor de intuit. Fara el, stie ca ar scapa partidul din mana. Fara Emil Boc la Guvern stie ca nu si-ar mai putea exercita rolul de jucator - patron. Emil Boc este garantia presedintelui ca nimic nu-i scapa, totul este sub control si nimic nu se petrece fara stiinta sa.

Un ego urias si o dorinta nefireasca de a reduce totul la propria vointa. Macar si pentru acest fapt si tot ar trebui ca democrat liberalii sa se gandeasca de doua ori pe 14 mai inainte de a-si da votul la Congres.

Altfel, daca nu se intampla cumva vreo minune, cu Emil Boc in frunte, Partidul Democrat Liberal are soarta pecetluita.

Citeste si:
Alexandru Rafila, despre ancheta premierului privind pregătirea pentru valul patru: ”Se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic”
Alexandru Rafila, despre ancheta premierului privind pregătirea pentru valul patru: ”Se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic”
Medicul Alexandru Rafila a afirmat, marţi seară, că se aştepta de la premierul Florin Cîţu, după videoconferinţa pe care a avut-o marţi, la soluţii de sănătate publică, nu la anchete...
Ministrul Finanțelor susține că banii din PNI ”Anghel Saligny” nu vor fi distribuiți pe criterii politice: ”Ce e politic în a oferi şansa unei comunităţi să aibă apă curentă?”
Ministrul Finanțelor susține că banii din PNI ”Anghel Saligny” nu vor fi distribuiți pe criterii politice: ”Ce e politic în a oferi şansa unei comunităţi să aibă apă curentă?”
Ministrul Finanţelor Publice, Dan Vîlceanu, anunţă că primarii pot începe să depună proiecte pentru accesarea de fonduri prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, el...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
vlad al lui tepes
rank 5
un cetatean european
rank 5
Emil Boc si PDL sint principalii vinovati pentru deteriorarea vietii cetateanului roman.