Editorial E clar: Boc e o fiara

Luni, 09 August 2010, ora 08:44
6498 citiri
Editorial E clar: Boc e o fiara

Emil Boc traieste periculos, are un curaj nebun. O simt pentru prima oara de cand guverneaza. Cum altfel sa cataloghez intentia sa de-a impozita veniturile manelistilor? Va dati seama ce risc presupune un conflict cu mesagerii inimii albastre, daca 80 la suta din populatia tarii simpatizeaza genul? Nu sunt atatia?

Sunt mai multi, a spus-o cel mai informat om din Romania, Traian Basescu: "Cred ca la 99 la suta dintre romanii care nu apartin unei etnii le plac cantecele rromilor, le plac nuntile facute de rromi, le place sa auda, poate nu 99 la suta, dar sunt atatia solisti, cantareti, daca ma gandesc de la Adi Minune pana la oricine, le plac manelele..." (februarie 2010)

Si cum sa nu fie asa? "Manelele are linii melodice foarte melodioase si foarte bine gandite ca si continut pe linie melodica", marturisea Guta, un fin observator al tendintelor sociale, cam tot pe-atunci.

Eu ma bucur ca Guvernul vrea sa puna taxe pe tot ce se strange in conturi, si ii doresc sa reuseasca. Au mai existat initiative de-a impozita "Of, viata mea", dar nimeni n-a reusit sa gaseasca formula fericita de calcul, pentru ca majoritatea vedetelor profilului nu-si declara veniturile.

Si nici nu sunt o categorie lipsita de inteligenta. O afirmatie culeasa din "Gandul" m-a facut sa rad cu lacrimi: "Va fi lege, dar cum va fi ea controlata? Vom avea un reprezentant al Guvernului in fiecare formatie, fiecare formatie sa aiba un nou membru de la Guvern, pe care sa-l faca administratorul formatiei. In felul asta se rezolva si problema cu locurile de munca de la stat" - manelistul Dan Bursuc.

Deocamdata ne aflam pe un taram teoretic, in care Boc se anunta a fi necrutator, si pe buna dreptate, iar manelistii ii rad in nas. Ceea ce imi ingheata zambetul.

Exista romani pentru care nu exista lege, si slabe premise sa li se aduca ...justa fonciire la poarta. Probabil ca vor fi pusi sa declare in venit anual (hmm!) sau se va impune o suma forfetara, dar fenomenul nu poate fi cuantificat decat asa cum sugereaza Dan Bursuc. Un control sever. Probabil ca se va gasi un formular pentru declararea tuturor nuntilor, botezurilor, inmormantarilor si avorturilor, iar fiscul isi va trimite oamenii la panda sau se va institui obligativitatea adaugarii unui tacam pentru reprezentantul statului.

Care va avea menirea sa numere toate dedicatiile, sa inserieze banii si sa contorizeze si darul, ca tot venit neimpozitat se cheama. Sau va veni cu tipizate pentru donatie, impreuna cu un notar (alt tacam!).

Rad eu rad, dar daca iese faza, povestea echivaleaza cu o mica revolutie. Urmeaza prostituatele. Pana la ele, insa, ceva ma calca pe nervi: de unde li s-a nazarit manelistilor ca ei nu trebuie sa plateasca impozite?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Boc impozit manelisti, #Boc revolta manelisti impozit, #impozit venit manelisti , #premier
Comentarii
Poza vlad al lui tepes
vlad al lui tepes
rank 5
Binenteles, am identificat tapul ispasitor care ne impiedica sa fim bogati si pe cei bogati sa fie si mai bogati si pe cei super bogati sa fie extraordinar de bogati