Editorial: Boc a scapat pianul pe scari

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 09:16
2137 citiri
Editorial: Boc a scapat pianul pe scari

Intr-o tara unde parlamentarii merg la toaleta numai la semnalul liderului de grup, si doar daca omul nu si-a uitat acasa fluierul cu care schimba Constitutia si inlocuieste mandatul reprezentativ cu cel imperativ, degetul domnului Toader va deveni simbol national.

Fapta vitejeasca a deputatilor pedelisti, care au votat impotriva Guvernului, fara sa stie ce, incarcarea bugetului cu un miliard de euro cand la poarta tarii alearga cu steguletul emisarii FMI duce, conform briciului lui Occam, la cea mai simpla explicatie: pianul aluneca pe scari si cel care iesea mereu din cusca portarului si facea stop pe piept, Traian Basescu, este depasit.

Incapacitatea lui Emil Boc de-a guverna si tara, si partidul, este mai mare decat capacitatea sefului statului de-a le tine laolalta.

Cum s-a ajuns aici? Traian Basescu il poate coordona pe Boc deoarece intre cei doi exista unitate de viziune, dar in restul partidului putinta de intelegere a edificiului guvernarii este viciata deoarece mult timp deciziile s-au luat intr-un cerc restrans, iar acum frustrarile se revarsa fara limita, spre deliciul Opozitiei.

Si disperarea celor care inca mai cred ca intentia PD-L de-a repara tot ce s-a stricat timp de 20 de ani este o intreprindere eroica.

Ce importanta are atmosfera din partid? Este fundamentala! Atata vreme cat pe Emil Boc nu-l mai asculta nimeni, sau numai un cerc foarte restrans, si nu numai ca-l ignora, dar alesii ies public cu pozitii contrare proiectelor Guvernului (imi vine in minte senatorul Hardau, de la comisia de Educatie), voteaza ca niste oi sau vorbesc prostii la televizor pentru ca sunt prea lenesi sa se informeze, Puterea trece drept o banda de incurca-lume.

La astea se adauga incoerenta unor ministri, care in Guvern sunt de acord ca TVA de 5% pentru alimentele de baza nu este sustenabila, dar in Parlament isi aduc aminte ca ii asteapta alegatorii prin colegii. Deci isi dau singuri capete in gura, fara sa judece consecintele faptei lor.

Ce se vede de-acasa pentru cat mai multi romani, pe care nu-i plateste niciun mogul sa judece? Ca Boc nu controleaza nici partidul, nici Guvernul, iar seful acestui edificiu scapat de sub control este Traian Basescu. Ironia sortii este ca legile lui Boc vor ramane, si continui sa le consider, cu mici amendamente, salutare, de natura sa contribuie semnificativ la insanatosirea mecanismelor statului, dar el va pleca de pe scena politica la un scor rusinos.

Daca gastile din partid ar intelege asta, ar renunta la vendete, la orgolii, si ar dori sa puna umarul la informarea romanilor, din sat in sat, PD-L n-ar avea o soarta atat de crunta. Dar nataraii s-au obisnuit cu ideea ca au pierdut. Nu-si mai bat capul.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Boc Guvern Parlament, #Basescu Boc premier , #premier
Comentarii
Poza exit
exit
rank 2
Poza vlad al lui tepes
vlad al lui tepes
rank 5
Emil Boc este fara discutie cel mai corect produs al PDL. El nu minte prin firea lui, nu vrea sa faca rau cuiva.