Emil Boc, activist de nadejde al PCR

Marti, 23 Decembrie 2008, ora 07:38
18198 citiri
Emil Boc, activist de nadejde al PCR
Foto: Adevarul

Noul premier a fost si sef la Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania (UASCR) din Cluj, unde a lucrat in subordinea lui Ioan Rus, unul din liderii asa zisului grup PSD de la Cluj, pe vremuri in anturajul lui Nicu Ceausescu.

De semnalat si ca la faza nationala a Concursului profesional-stiintific studentesc de stiinte sociale, Sectiunea Materialism dialectic si istoric, studentul Boc Emil, de la Facultatea de Istorie si Filosofie a Universitatii Cluj-Napoca, obtinea premiul al II-lea, cu 18 puncte din 20.

La sfarsitul lui 1987, actualul premier, Emil Boc, isi manifesta intr-un articol de ziar local hotararea de a participa direct la transformarea tarii.

Articolul, intitulat "Hotararea de a participa direct la devenirea comunista a patriei", a aparut in data de 10 decembrie 1987 in "Faclia", ziarul Partidului Comunist Roman din Cluj.

Textul, gazduit in pagina a treia a ziarului, era prilejuit de apropierea Conferintei Nationale a PCR si facea parte dintr-un grupaj in care lideri ai mai multor categorii socio-profesionale isi exprimau adeziunea fata de programul partidului comunist, relateaza Adevarul.

In urma cu 21 de ani, viitorul premier scria: "Acum, cand intregul popor se pregateste sa intampine prin fapte de munca marele eveniment din viata partidului, unitatea tuturor cetatenilor tarii reliefeaza inalta raspundere ce ne revine fiecaruia in parte fata de destinul nostru revolutionar.

Emil Boc nu a putut fi contactat de catre jurnalistii de la Adevarul, pentru a comenta pe marginea articolului publicat in "Faclia". In urma cu sase ani insa, cand s-a mai discutat pe plan local pe marginea textului, el a negat ca ar fi autorul articolului.

Potrivit lui Mihail Bumbes, cercetator la IICCR, Boc a detinut functiile de vicepresedinte si presedinte al Consiliului Uniunii Asociatiilor Studentesti al Universitatii "Babes-Bolyai", res-pectiv al Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania, filiala Cluj intre 1987 si 1989.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
O femeie şi patru copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani, au ajuns, joi seară, 18 aprilie, la spital fiind transportați de către echipaje medicale din Cluj. Cei cinci prezentau...
A nins în România! După temperaturi de 30 de grade Celsius, vremea s-a răcit drastic în majoritatea zonelor țării. Ce anunță meteorologii
A nins în România! După temperaturi de 30 de grade Celsius, vremea s-a răcit drastic în majoritatea zonelor țării. Ce anunță meteorologii
Vremea a schimbat drastic foaia. De la temperaturi care au urcat în ultimele zile în majoritatea zonelor țării până la 30 de grade Celsius, depășind chiar această valoare în sudul...
#Boc student, #activist PCR, #Cluj , #premier
Comentarii
P
Pe ei
rank 1
Acest liliputan comunist, oportunist arata inca in discursurile lui avantul comunist
Poza Radu Nicolae
Radu Nicolae
rank 1
ACEASTA STIRE,EVIDENT ESTE OPERA CARCOTASILOR PSD-ISTI,CU SCOPUL DE A REDUCE DIN INCREDEREASI PUTEREA NOULUI PREMIER!