Emil Boc acuza PSD si Parlamentul ca blocheaza reformele

Luni, 10 August 2009, ora 22:03
2727 citiri
Emil Boc acuza PSD si Parlamentul ca blocheaza reformele
Foto: TVR

Premierul Emil Boc ramane ferm pe pozitie in privinta asumarii raspunderii de catre Guvern pe patru pachete de legi importante, sustinand ca acesta va fi un test pentru partenerii de coalitie de la PSD.

"Aceste reforme sunt ale statului, nu ale lui Emil Boc", a declarat premierul luni seara, la postul public de televiziune, referindu-se la asumarea raspunderii pe legea salarizarii unice, legea pensiilor, legile educatiei si cele referitoare la restructurarea aparatului de stat.

"Testul nu este pentru PD-L, ci pentru PSD, daca doreste sau nu reforma in Educatie(...) Am venit de la Cluj din functia de primar si stau aici de 6-7 luni de zile si practic simt ca nu se intampla nimic, ca undeva se blocheaza", a recunoscut premierul sugerand ca Parlamentul ar fi de vina pentru mersul lent al reformelor.

"Am luat lucrurile ardeleneste, sa le discutam, sa stabilim termene, sa le punem in aplicare", a mai spus premierul Boc, aratandu-se nemultumit de lentoarea cu care merg lucrurile in Parlament si dand exemplu legea interzicerii cumulului pensiei cu salariul, care "de patru luni nu s-a miscat nici de prima Camera".

"Daca ar fi fost doar partidul meu la guvernare as fi putut sa va explic de ce, dar suntem intr-o coalitie", a mai spus premierul Emil Boc, sugerand ca lucrurile se misca greu in Parlament si din cauza social-democratilor.

Cine este de acord va fi alaturi de mine, cine nu nu

Premierul s-a aratat ferm in privinta asumarii raspunderii pe cele patru pachete de legi la inceputul lunii septembrie, declarand ca acestea au fost intens dezbatute pana in prezent, iar "acum trebuie sa finalizam cu decizii (...) Daca iar le trimitem la Parlament, nu se va intampla nimic. (...) Acum ce sa mai asteptam, inventarea unor motive suplimentare? Este testul pentru PSD, nu pentru PD-L. Din punctul nostru de vedere aceste lucruri nu mai pot fi amanate si altfel nu se mai justifica parteneriatul pentru Romania".

La insistenta moderatorului emisiunii, premierul a fost nevoit sa spuna ce crede ca se va intampla daca PSD va fi de acord doar cu asumarea raspunderii pe 3 din cele 4 proiecte de legi, nu si pe cel al Educatiei.

"Eu am fost un om rational. Orice amanare si tergiversare nu conduce decat la greutati, pentru elevi pentru parinti. (...) Eu fac ceea ce trebuie pentru tara. Cine este de acord va fi alaturi de mine, cine nu nu (...) Scaunul de prim-ministru nu este pe viata (...) Mergem in Parlament si cei care nu doresc nu voteaza: cade Guvernul.

Un prim-ministru care pleaca acasa este un prim-ministru fericit in perioada de criza", a mai spus premierul Emil Boc, subliniind inca o data ca nu mai accepta "aceste tergiversari de dragul tergiversarilor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Emil Boc TVR, #Boc test educatie PSD , #premier