Emil Boc: Codul Muncii este o reforma comparabila cotei unice

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 19:29
1051 citiri
Emil Boc: Codul Muncii este o reforma comparabila cotei unice
Foto: Arhiva

Codul Muncii este o reforma comparabila cu cota unica, din perspectiva impactului pentru ceea ce va insemna dezvoltarea economica si locurile de munca in Romania, a declarat, miercuri, la inceputul sedintei Executivului, premierul Emil Boc.

Acesta a salutat decizia Curtii Constitutionale, care a declarat constitutionala adoptarea noului Cod al Muncii.

"Codul Muncii cu siguranta va contribui la redresarea economica a Romaniei si cu siguranta va crea locuri de munca pentru cetatenii romani, iar angajatorii vor putea mai usor sa angajeze. Este o reforma comparabila cu cota unica, din perspectiva impactului pentru ceea ce va insemna dezvoltarea economica si locurile de munca in Romania", a afirmat premierul.

El le-a multumit colegilor ministri pentru sprijinul in adoptarea Codului, mentionandu-l in special pe ministrul Muncii, Ioan Botis.

Premierul i-a solicitat lui Botis sa pregateasca in continuare pachetul legislativ care vizeaza dialogul social, in vederea adoptarii lui de catre Guvern si a trimiterii spre aprobare la Parlament, dupa finalizarea negocierilor cu partenerii sociali.

Prevederile Legii de modificare a Codului Muncii, adoptata prin angajarea raspunderii Guvernului, sunt constitutionale, a decis miercuri, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a Romaniei.

Judecatorii Curtii au respins astfel sesizarea formulata de 112 deputati PNL si PSD privind Legea de modificare a Codului muncii.

Decizia CCR este definitiva si general obligatorie, urmand sa fie transmisa presedintelui Romaniei pentru a promulga actul normativ.

Uniunea Social Liberala a depus in urma cu o saptamana sesizarea la CCR in legatura cu neconstitutionalitatea prevederilor Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 privind Codul Muncii.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Emil Boc Codul Muncii, #reforma cota unica , #premier