Ziare.com

Emil Boc demisioneaza luni din functia de primar

Duminica, 04 Ianuarie 2009, ora 21:55

   

Emil Boc demisioneaza luni din functia de primar
Postul de primar al Clujul va ramane luni liber dupa ce Emil Boc isi va prezenta demisia scrisa pentru ca momentan ocupa postul de premier al Romaniei, fiind investit in urma cu doua saptamani.

Seful Guvernului a fost obligat sa renunte la al doilea mandate de primar, pe care l-a primit in iunie 2008, la alegerile locale, informeaza Amos News.

Emil Boc a fost obligat sa demisioneze in termen de 15 zile de la depunerea juramantului ca premier. Fostul primar al Clujului a precizat ca a dorit sa se foloseasca de cele 15 zile acordate de lege ca sa isi puna in ordine in acte.

Cel mai probabil, viitorul primar interimar va fi Sorin Apostu, in prezent viceprimar din partea PD-L. Insa acesta va fi decis prin vot secret in cadrul sedinte consilierilor primariei din Cluj, asa cum preciza in urma cu cateva saptamani, pentru Ziare.com, purtatorul de cuvant al primariei Cluj, Raimonda Boian.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1626 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
24 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Emil Boc--> O raza de lumina pentru "saraca" Romanie !

Emil Boc (n. 6 septembrie, 1966, Răchitele, Cluj) este un politician roman. La alegerile locale din 2004, a fost ales primar al municipiului Cluj-Napoca si in 2008 reales in această functie, cu 76,2% din voturi.[1] Din 25 iunie 2005 este presedinte al Partidului Democrat. Emil Boc este unul dintre promotorii doctrinei populare. In urma desemării ca prim-ministru, formează Guvernul Boc care primeste votul de investitură al Parlamentului si depune jurămantul in fata presedintelui Traian Băsescu in 22 decembrie 2008.
Este căsătorit cu Oana Boc, lector universitar dr. la Facultatea de Litere din Cluj.
Activitate profesională
A terminat in 1991 cursurile Facultătii de Istorie si Filosofie din Cluj, iar in 1995 pe cele ale Facultătii de Drept. Incepand din 1996 este inscris ca avocat in Baroul Cluj. Din 2000 este doctor in stiinte politice si filosofie politică, precum si doctorand in drept constitutional si institutii politice. In prezent ocupă postul de conferentiar universitar la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicării si la Facultatea de Drept din cadrul Universitătii "Babes-Bolyai" din Cluj.

Stagii de pregătire si burse in străinătate
ianuarie 1992 - iulie 1992: bursă la Universitatea din Nottingham, Anglia, in domeniul stiintelor socio-psihologice;
februarie 1994 - iunie 1994: visiting scholar la Universitatea din Pittsburgh, USA (stiinte politice si administratie publică);
ianuarie - aprilie 1996: visiting scholar la University of Virginia, Charlottesville, USA (stiinte politice si administratie publică);
februarie - martie 1997: bursă Tempus la Université Libre de Bruxelles;
februarie - martie 1998: visiting scholar la Michigan State University, East Lancing, in cadrul Programului Michigan Political Leadership / Transylvania Political Leadership Program;
aprilie - mai 1999: bursă Tempus la Université Libre de Bruxelles.
A fost deputat (2000-2004) si vicepresedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor. Incepand din 2003, devine presedintele executiv al Partidului Democrat Partidului Democrat si lider al Grupului parlamentar PD din Camera Deputatilor. In acelasi an a activat ca vicepresedinte al Comisiei de Revizuire a Constitutiei. In 2004 a fost ales primar al orasului Cluj-Napoca, iar in 2008 a fost reales.

In 2006, a avut o propunere de a diferentia TVA-ul in functie de venituri, propunere care a fost criticată ca "absurdă" si "inaplicabilă" de economisti precum Ionut Popescu, Daniel Dăianu, Varujan Vosganian.[2] Ulterior, Emil Boc a explicat că este vorba despre o interpretare eronată; de fapt se referea la necesitatea aplicării măsurilor de protectie socială intr-un mod mai tintit, astfel incat păturile defavorizate să fie principalii beneficiari ai acestora.

 

Boc uascr-istul, speranta neagra a Romaniei!!!

"Noul premier a fost si sef la Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania (UASCR) din Cluj, unde a lucrat in subordinea lui Ioan Rus, unul din liderii asa zisului grup PSD de la Cluj, pe vremuri in anturajul lui Nicu Ceausescu.

De semnalat si ca la faza nationala a Concursului profesional-stiintific studentesc de stiinte sociale, Sectiunea Materialism dialectic si istoric, studentul Boc Emil, de la Facultatea de Istorie si Filosofie a Universitatii Cluj-Napoca, obtinea premiul al II-lea, cu 18 puncte din 20.

La sfarsitul lui 1987, actualul premier, Emil Boc, isi manifesta intr-un articol de ziar local hotararea de a participa direct la transformarea tarii.

Articolul, intitulat "Hotararea de a participa direct la devenirea comunista a patriei", a aparut in data de 10 decembrie 1987 in "Faclia", ziarul Partidului Comunist Roman din Cluj.

Textul, gazduit in pagina a treia a ziarului, era prilejuit de apropierea Conferintei Nationale a PCR si facea parte dintr-un grupaj in care lideri ai mai multor categorii socio-profesionale isi exprimau adeziunea fata de programul partidului comunist, relateaza Adevarul.

In urma cu 21 de ani, viitorul premier scria: "Acum, cand intregul popor se pregateste sa intampine prin fapte de munca marele eveniment din viata partidului, unitatea tuturor cetatenilor tarii reliefeaza inalta raspundere ce ne revine fiecaruia in parte fata de destinul nostru revolutionar."

Sa credem in educatia lui Emil Boc

Nu cred ca este vina lui Emil Boc ca s-a nascut in 1966 , ca si-a facut studiile intr-o perioada de relativa liberalizare a comunismului...Ardealul intotdeauna a fost reticent la ideile comuniste...multi intelectuali pentru a-si putea continua studiile si pregatirea sa au acceptat sa scrie vorbe de propaganda...Important ca Emil Boc a terminat facultatea de istorie si filozofie in 1991 cand s-a inceput deschiderea si prezentarea tinerei generatii despre ce a fost comunismul...apoi dreptul l-a absolvit in perioada de lupte pentru sistemul nou, democratic...greutatile au fost tocmai in acea perioada 1991-1995 cand in Bucuresti s-a incercat sa se scape de vechea garda neocomunista condusa de Ion Iliescu (omul care a intarziat schimbarea Romaniei cu peste 10 ani si inca nu se lasa)Educatia sa este simpla, consecventa, parinti modesti,nu este fiu de general sau mare fost ministru comunist...Eu cred ca nu poate fi invinuit cu nimic si nu cred ca are in personalitatea sa urme din praful egalitar-comunist...Vom vedea daca va putea face ceva pentru romani....L-am vazut cum canta alaturi de fetele sale (cu nume istorice)colinde romanesti...a fost atat de natural...

O raza de lumina pentru speranta neagra a Romaniei.

Citind primul comentariu ,fara sa vrei iti pui intrebare,cum un simplu absolvent de facultate ,poate realiza un asa impresionant ,numar de stagii de pregatire si burse in strainatate, intr-o perioada extraordinara de grea pentru democratia din Romania. Citind si comentariul lui Gelu, in legatura cu "eminentul" student ,te lamuresti care este adevarul si cine a pus umarul ,ca sa obtina atatea burse. Inainte sa ma judecati gresit incercati sa obtineti o bursa adevarata in SUA , pentru cineva cunoscut ca sa va lamuriti de ce sunt pesimist. Nu vreau sa insinuez nimic, si cei care traiesc in America stiu, ca poti cumpara prin internet sau posta ce vrei, fara sa vezi "universitatea si tara".

Biografia lui Boc

Nu m-as fi obosit sa-ti raspund daca postarea ta n-ar fi continut niste mahalagisme de neam prost:
1. In studentie Boc a fost "sef la uascr".
Cine a fost student inainte de 89' stie ca practic toti studentii fara dosar penal erau incadrati in uascr. Se poate sa fi fost sef de grupa, an, facultate, universitate, centru universitar sau pe tara. Ceea ce era complet diferit. Una era sa fii sef de an de exemplu, unde de obicei erau alesi cei mai buni studenti si alta la nivelele superioare unde "sefii" erau de obicei impusi de sus. In parsivenia lui, gelu omite deliberat sa specifice ce fel de "sef" a fost Boc. Ceea ce am auzit insa este ca boc a fost printre cei mai buni studenti ai facultatii de filozofie
2. Faptul ca a cistigat concursul profesional studentesc este absolut normal pentru un student eminent al facultatii de filozofie. Numai un needucat ca gelu nu are idee ca materialismul este obiect de studiu in orice facultate de filozofie, nu numai intr-o tara comunista.
3. Cit priveste articolul din pg. 3-a a unui ziar local, trebuie sa fii *** ca sa-ti inchipui ca daca ti se cerea asa ceva ca student de virf, nu prea aveai cum sa refuzi.
Asa ca tov. gelu, altadata sa-ti faci mai bine lectiile de propagandist.

Si totusi, mai exista si ROMANI cu bun simt---->inca o raza de lumina pt "saraca" Romanie!

...Important ca Emil Boc a terminat facultatea de istorie si filozofie in 1991 cand s-a inceput deschiderea si prezentarea tinerei generatii despre ce a fost comunismul...apoi dreptul l-a absolvit in perioada de lupte pentru sistemul nou, democratic...greutatile au fost tocmai in acea perioada 1991-1995 cand in Bucuresti s-a incercat sa se scape de vechea garda neocomunista condusa de Ion Iliescu (omul care a intarziat schimbarea Romaniei cu peste 10 ani si inca nu se lasa)Educatia sa este simpla, consecventa, parinti modesti,nu este fiu de general sau mare fost ministru comunist...Eu cred ca nu poate fi invinuit cu nimic si nu cred ca are in personalitatea sa urme din praful egalitar-comunist...

In parsivenia lui, gelu omite deliberat sa specifice ce fel de "sef" a fost Boc. Ceea ce am auzit insa este ca boc a fost printre cei mai buni studenti ai facultatii de filozofie
2. Faptul ca a cistigat concursul profesional studentesc este absolut normal pentru un student eminent al facultatii de filozofie. Numai un needucat ca gelu nu are idee ca materialismul este obiect de studiu in orice facultate de filozofie, nu numai intr-o tara comunista.

MULARE

Domnul Boc este o fire DOCILA, fara coloana vertebrala, "mulandu-se" usor dupa propaganda vremii si a liderilor sai. Ieri Ceausescu - PCR, azi Basescu - PD-L! Apoi, este si un tip ahtiat dupa putere, cu simt practic, urcand gradual treptele spre aceasta. Ieri a inceput cu UASCR, azi cu deputatia. APLAUDACI, la atac - inainte!

Emil Boc, are un portofoliu impecabil si un rol extrem de important in tot ce va urma !

sa auzim numai de bine si la multi ani tuturor celor care se simt cu adevarat romani, va spune al dumneavoastra Opus9 !

POATE SA TERMINE SI FACULTATEA DE PROSTI, CA TOT PROST MOARE

Pentru care motiv a parasit STOLO functia de premier?
Pentru ca a ascultat de CORSAR si a plecat din PNL cu foasrte multi oameni importanti si cand a fost la imparteala functiilor in guvern PD a impartit cu PSD functiile in GUVERN, iar transfugi din PNL au luat TEAPA.

Georgicaaaaaaaa,

a murit de-i faci "Necrologul"???

O stii Georgica ceva, lucreaza doar in stucturi???

Poate Boc va avea un groaznic accident neintimplator de masina sau elicopter, lasindu-i astfel loc duduiei Udrea scaunul vacant de prim-ministru.

Cind a fost Boc sincer???

Atunci cind se pregatea ca, tinar vlastar in spiritul luptei de clasa in anii studentiei sperind sa devina un cadrul de nadejde al orinduirii socialiste sau acum cind maninca democratia libera pe piine??? Si in mod sigur daca nu cadea regimul comunist, Boc ajungea secretar de judet. Daca miine s-ar instaura din nou comunismul in Romania, fiti sigur ca, cameleonul Boc ar redeveni din nou un stralucit propagandist si cadru de nadejde al partidului.

Boc propagandist?

Propagadist esti tu mai talimbule, si unul sub orice critica, Boc este presedintele PDL si prim ministru

Nicki, bai inteligneutle nu ai raspuns la intrebare??? Cind a fost sincer Boc???

Numai mincatorii de ca..ca..o cu pile de la partid si care nu erau bine dotati erau impinsi in fata ca, sefi UASCR in Facultatile comuniste. Elevii destepti nu aveau nevoie sa se fie facuti sef de uascr ca, sa treaca anul si sa fie premianti. Asa ca, cu toate ca nu te consideri talimb, Boc este bok si nimic mai mult.

Nicki, sigur tu nu te vezi talimb. Cind a fost Boc sincer in epoca d eaur sau acum???

Numai mincatorii de ca..ca..o cu pile de la partid si care nu erau bine dotati erau impinsi in fata ca, sefi UASCR in Facultatile comuniste. Elevii destepti nu aveau nevoie sa se fie facuti sef de uascr ca, sa treaca anul si sa fie premianti. Asa ca, cu toate ca nu te consideri talimb, Boc este bok si nimic mai mult.

Andro Marina

Afirmi ceva despre "relativa liberalizare a comunismului ", dar nu precizezi ca acest fenomen se intampla in alte tari estcomuniste. La noi comunismul capata tente catastrofale de totalitarism de inspiratie asiatica. Aceasta ca o paranteza lamuritoare pentru cei tineri. Revenind la subiectul principal al discutiei, eu as fi fost foarte incantat daca tanarul Boc s-ar fi aflat in 1990 printre tinerii taranisti stransi in jurul ardeleanului Coposu. Chiar si pentru o perioada restransa. Ar fi fost un minunat exemplu de clarviziune politica juvenila ca a inteles ca Romania se va incadra pe un cu totul alt parcurs si se va rupe definitiv de trecut. Multor tineri nu le-au trebuit studii inalte pentru a simti aceasta, dar acestia au refuzat cu incapatanare indoctrinarea. Aceste ganduri ale mele nu inseamna ca nu-i doresc actualului premier sa reuseasca cu succes in misiunea sa.

Dl. Boc, doctor in stiinte politice si doctorand in drept...

...si, de asemenea, conferentiar universitar, pare a fi cel mai "scolit" politician, pare a fi extrem de ambitios si pare a avea o putere de munca deosebita! Cand va renunta la naveta Bucuresti-Cluj, va putea face mult mai mult, pe linie de serviciu. Reusita dlui. Boc depinde, insa, de cel putin 4-5 elemente exterioare, pe care nu prea le poate influenta:
1. Situatia REALA a economiei romanesti, a sumelor existente in "vistieria" tarii;
2. Amploarea si natura efectelor crizei financiare si economice asupre Romaniei;
3. Calitatea echipei cu care va trebui sa lucreze, calitate mai mult mediocra, la prima vedere;
4. Implicarea exagerata in actul de conducere a guvernului a presedintelui, eventual si a presedintelui PSD;
5. Maniera in care cele doua partide ale coalitiei vor aborda campania pentru alegerile prezidentiale din toamna lui 2009.
Exista conditii care ar putea conduce la un esec rapid al dlui. Boc, dar, daca va avea cu adevarat valoare, ca om politic, va putea sa obtina si consacrarea definitiva, care sa-l indreptateasca, in viitor, la pozitii si mai inalte!

 

Dupa cum a inceput cu ordonanta pentru prostanac, astept demisia de premier

A vazut ca DUDA (PRINTUL REGELUI FOSILUTA) ESTE IN ka-ka-ksat SI VREA SI EL, PROSTANACUL.
ka-ka-ksat care l-a facut scapat pe OMAR HAYSSAM si alti il cauta acum in palestina.

 

O asteptam

si pe urmatoarea(demisie).
Fara alte comentarii.
Le astept pe ale voastre cu "-" respective.
"Sa Traiti misto"
Fara gluma:Va rog,ziare.com" ,sa stergeti si elimina toate postarile si pozele cu incultul,oierul si ratatul politic -GiGi Becali.Va faceti de rasul lumii.

 

Pesimistule

S-ar putea ca "nickname"-urile noastre sa provoace confuzie fiind citite in mare graba. N-as vrea ca eventualele injuraturi adresate mie sa te afecteze pe tine. Cu scuze anticipate, Un pesimist

Cind a fost Boc sincer???

Atunci cind se pregatea ca, tinar vlastar in spiritul luptei de clasa in anii studentiei sperind sa devina un cadrul de nadejde al orinduirii socialiste sau acum cind maninca democratia libera pe piine??? Si in mod sigur daca nu cadea regimul comunist, Boc ajungea secretar de judet. Daca miine s-ar instaura din nou comunismul in Romania, fiti sigur ca, cameleonul Boc ar redeveni din nou un stralucit propagandist si cadru de nadejde al partidului.

 

Ok! Ok! Ok!

Ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ica stire

No coment.
Deja e penibil.
Totul.

 

Iaca stire

No coment.
Deja e penibil.
Totul.

PRECIZARI :
-deja se vb prea mult despre Boc in presa. Fie pozitiv, fie negativ, cel mai adesea exagerat. ( Sper sa nu fie o campanie de presa. Nici Pro, nici Contra !)
-Boc este un om capabil, dar are si o doza de populism...
-daca vrem si vrea si el sa fie ok : mai usor cu opiniile, ca nu-i pica nici lui Boc bine ridicarea in slavi, dupa cum nu-i foloseste nici boborului atata pro sau contra.
-daca a e premier- sa guverneze. Vom vedea toti daca bine sa nu. (Restul sunt pareri)

-si daca tot am pronuntat cuvantul "pareri"- iaca *** si eu una : pt Boc si clujeni era mai bine ca Stolo sa nu fi depus mandatul !!! ( de si Boc e mai bun de cat Stolo ....cu multe clese, sa fie clar, ba chiar e un tip de treaba si a fost un politician de sperantza pt Romania)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor