Ziare.com

Emil Boc, despre Rosia Montana: Tergiversarea nu este o solutie

de Diana Robu
Luni, 29 August 2011, ora 22:58

   

Emil Boc, despre Rosia Montana: Tergiversarea nu este o solutie
Seful Guvernului, Emil Boc, a apreciat ca proiectul Rosia Monata are doua mari probleme - economica si financiara - adaugand ca "ori alba ori neagra, eu cred ca o dezicie trebuie sa fie luata in functie de ce ne vor spune specialiastii din Ministerul Mediului".

"Pozitia mea a fost si ramane acceasi: cred ca proiectul Rosia Montana are doua probleme mari: prima este cea legata de mediu, pentru ca trebuie studiata, in continuare, conditiile, reglementarile europene, ce inseamna pentru sanatatea populatiei si, in final, prevenirea unor situatii dificile.

Trebuie sa ii ascultam pe cei care au decizia finala: specialistii din Ministerului Mediului, vocea tuturor expertilor, atat nationali cat si internationali, care sa ne asigure ca acolo nu avem de-a face cu o exploatare care sa efectueze mediul", a declarat premierul, invitat al lui Robert Turcescu la B1 Tv.

A doua componenta este partea financiara, sustine seful Guvernului, precizand ca actualul contract nu aduce beneficii statului. Totusi, Emil Boc recunoaste ca nu a vazut niciodata acest contract, insa "am auzit despre el".

"Dupa ce avem raspunsul la cele doua intrebari, putem merge mai departe si putem lua o decizie cu privire la continuarea sau necontinuarea proiectului. Nu vreau sa dau termene, mai intai discutam in Guvern. Cert este ca ministerele de resort trebuie sa dea raspunsul la cele doua probleme", a adaugat premierul.

Acesta a admis ca, fiind ardelean, este legat sentimental de Muntii Apuseni, insa a precizat ca "am obligatia sa ma raportez ca sef al Executivului, fara sa ma implic sentimental".

"Cred ca fiecare om care are spiritul ardelean are o oarecare retinere, pentru ca are o apropiere fata de ceea ce aurul reprezinta pentru Muntii Apuseni. Totusi, decizia trebuie luata in conformitate cu ce inseamna Rosia Monata pentru beneficiul tarii. Tegiversarea nu rezolva fondul probemei", a conchis premierul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 964 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ca pe Horea, ca pe Avramut!

..."Cred ca fiecare om care are spiritul ardelean are o oarecare retinere, pentru ca are o apropiere fata de ceea ce aurul reprezinta pentru Muntii Apuseni...."
Se intorc in mormant motii morti cand, iarasi, unul de-al lor ii vand strainului.
Ca pe Horea, ca pe Avramut!
Oare chiar nu ii este frica de blestemul aurului motilor.

 

Tergiversarea este o metoda a afaceristilor cu pretul aurului !

Adversarii lui Goldem Corporation sunt sustinuti din doua parti. Din interiorul tarii, cu motive diverse, obiective si de partea internationala a sarlastanii la burse.

 

Tergiverasarea ESTE O SIOLUTIE !

Tergiversarea a anulat toate autorizatiile de exploatarea la firmei Gold Corporation,fiind EXPIRATE, ceia ce da guvernului dreptul de renegociwerea contractului si stabilirea cotei de redeventa la minim 50% si numai pentru aur si argint si nu si pentru alte minerale la care ravneste Gold Corporation..

 

decizii bune!

Cu siguranta se va alege calea cea mai buna pentru noi si nu ii va lasa pe alti sa faca mai multi bani pentru ce avem noi mai de pret.Boc ia in totdeauna cele mai intelepte decizi.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor