Emil Boc: Economia Romaniei isi va reveni prin atragerea investitiilor straine

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 22:00
1583 citiri
Emil Boc: Economia Romaniei isi va reveni prin atragerea investitiilor straine
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc a declarat luni ca economia Romaniei isi va reveni prin atragerea investitiilor straine si absorbtia fondurilor europene, dupa ce s-a intalnit cu reprezentantii companiei americane Lufkin Industries INC., care intentioneaza sa creeze o noua unitate de tip Greenfield in Romania, la Ploiesti.

"Sprijinirea investitiilor straine este o prioritate pentru Guvernul pe care il conduc. Economia Romaniei isi va reveni prin atragerea investitiilor straine si absorbtia fondurilor europene", a declarat premierul Emil Boc, potrivit unui comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Presedintele si CEO al companiei Lufkin Industries INC., John Glick, a apreciat deschiderea Executivului roman si a prezentat pricipalele coordonate ale investitiei care se va face in comuna Aricestii Rahtivani, in judetul Prahova.

La intrevederea de la Palatul Victoria a participat si Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton.

Proiectul dezvoltat de compania Lufkin Industries INC., in perioada 2010-2012, consta in constructia unei unitati de productie pentru echipamente de extractie in industria petroliera si a unei unitati de reparatii pentru a deservi piata echipamentelor petroliere.

Produsele fabricate vor fi exportate in Orientul Mijlociu, Asia Centrala, Rusia si Asia de Sud-Est precum si zona Pacificului.

Valoarea totala a investitiei este de 93,3 milioane de euro, iar numarul de locuri de munca nou create este de 320.

#Emil Boc economia Romaniei, #investitii straine fonduri europene , #premier