Emil Boc le-a prezentat deputatilor democrat-liberali proiectul de buget pe 2012

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 07:45
1643 citiri
Emil Boc le-a prezentat deputatilor democrat-liberali proiectul de buget pe 2012
Foto: Arhiva

Discutiile purtate luni, la Camera Deputatilor, intre premierul Emil Boc, presedintele PDL, si deputatii democrat-liberalii s-au axat pe proiectul de buget pe anul 2012, dar si pe anumite masuri de ajustare pe care Guvernul intentioneaza sa le aplice incepand de anul viitor.

"A fost o discutie mult mai aplecata pe viitorul proiect de buget cu necesitatea unor modificari legislative care vot trebui aduse intr-o Ordonanta care e in dezbatere la Comisia de buget acum in asa fel incat bugetul sa ajunga in Parlament pana in 24-25 noiembrie si apoi sa terminam pana la sfarsitul anului", a declarat Mircea Toader pentru Agerpres.

In context, a mai spus liderul deputatilor democrat-liberali, presedintele PDL a fost intrebat de modul cum decurg discutiile in cadrul Coalitiei pe marginea unor teme precum comasarea alegerilor.

"Bugetul e buget si legislatia privind comasarea si alegerile parlamentare reprezinta o chestiune separata", a declarat liderul grupului PDL din Camera.

Mesajul premierului legat de alte prioritati legislative, a mai spus Toader, a fost acela ca mai intai sa se adopte legislatia privind alegerile si comasarea acestora si apoi sa fie abordate chestiunile legate de revizuirea Constitutiei si reorganizarea administrativ-teritoriala.

La randul sau, deputatul Marius Spanu, secretar al grupului PDL din Camera, a declarat ca in privinta bugetului, premierul le-a prezentat deputatilor democrat-liberali principalii parametrii macroeconomici pe care a fost construit bugetul in contextul situatiei europene si masurile pe care Guvernul intentioneaza sa le ia in sensul ajustarii acestuia.

"Ne-a prezentat viziunea pe care o are Guvernul, cea de prudenta, si in acelasi timp o serie de masuri care vor fi luate impreuna cu legea bugetului legate de anumite, sa spunem, ajustari ale unor drepturi care au fost obtinute in decursul acestor 20 de ani, multe din ele, pentru marea majoritate a populatiei Romaniei, profund imorale. Pentru acest lucru va trebui sa modificam niste legi", a declarat Marius Spanu pentru Agerpres.

Deputatul PDL a dat ca exemplu "indemnizatiile revolutionarilor".

"S-a facut un calcul si s-a spus: toti cei care au raniti, urmasi cu handicap chiar daca au fost raniti si si-au revenit toti isi vor pastra acea indemnizatie care inseamna 2700 de lei. Dar, ceilalti, care din 2002 au venit si s-au declarat eroi cu merite deosebite si apoi au inceput sa primeasca, nu li se vor lua inapoi case, terenuri, scutiri de impozite si asa mai departe, dar li se va lua aceasta indemnizatie. (...) Totusi, la 20 de ani de la Revolutie sa primesti aproape 30 de milioane de lei vechi pe luna nu mi se pare nici moral, nici nimic altceva", a mai afirmat Marius Spanu.

O alta masura care vizeaza ajustarea bugetului va fi legata de nivelarea facilitatilor legate de gratuitatea la calatoriile cu trenul, astfel incat numarul acestor calatorii sa fie acelasi pentru toate categoriile de pensionari, indiferent ca acestia sunt fosti CFR-isti sau magistrati sau altii, a mai declarat Marius Spanu.

Pe de alta parte, premierul Emil Boc le-a spus deputatilor PDL ca reorganizarea administrativa trebuie discutata la pachet cu revizuirea Constitutiei, acestea fiind lasate in plan secund, iar prioritatile sunt adoptarea bugetului pe 2012 si comasarea alegerilor, au precizat, pentru Mediafax, surse din PDL.

Potrivit surselor citate, Emil Boc le-a prezentat deputatilor prioritatile legislative ale formatiunii. Boc a spus ca proiectul de buget si comasarea alegerilor, in contextul modificarii legii electorale, sunt prioritare.

Sursele mentionate au aratat ca in privinta legii electorale a ramas in discutie cu partenerii de coalitie cati parlamentari vor fi alesi in urma redistribuirii, pe liste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#proiect buget 2012, #Emil Boc buget prezentat PDL, #buget deputati PDL , #premier