Emil Boc: Ne-a trecut glontul pe la ureche

Joi, 03 Martie 2011, ora 20:52
6256 citiri
Emil Boc: Ne-a trecut glontul pe la ureche

Premierul Emil Boc a declarat joi seara ca este foarte greu sa le explice romanilor prin ce au trecut si ca de la Palatul Victoria criza s-a simtit mult mai acut pentru ca guvernantii au fost nevoiti sa ia decizii grele pentru supravietuirea economica a tarii.

"Am simtit criza in 2010 la Palatul Victoria poate mai aspru si mai acut ca orice roman, pentru ca am fost acela care, impreuna cu coalitia de guvernare, am fost nevoiti sa luam decizii grele pentru a asigura supravietuirea economca a tarii. Spuneam colegilor ca e foarte greu sa le explicam romanilor prin ce am trecut. Poate o fraza populara ar explica: 'ne-a trecut glontul pe la ureche' ", a declarat premierul, la TVR.

Premierul a precizat ca, daca Romania nu incepea sa "reduca cheltuielile bugetare, astazi aveam un deficit bugetar de 14%", mentionand ca daca aceste masuri nu erau luate nu ar fi fost bani de salarii si ca de acum romanii pot privi cu optimism.

Referitor la faptul ca romanii au facut reduceri de cheltuieli pe perioada crizei, premierul a spus ca este un lucru normal, glumind pe seama faptul ca PSD face acelasi lucru.

"E firesc ca romanii si-au restrans cheltuielile. Si PSD-ul a inceput sa reduca cheltuielile bugetare. La nivel macro facem ce face o familie la nivel individual", a completat Boc.

Acesta a mai spus ca in cazul in care nu ar fi existat criza financiara poate aceste masuri nu ar fi fost luate. "Daca nu era criza economica poate nu am fi facut. Criza ne-a pus in situatia: ori ne scufundam, ori ne salvam prin masuri dure", a adaugat seful Guvernului.

Referitor la declaratia ministrului Muncii, Ioan Botis, potrivit caruia: "Contributiile colective dateaza din secolul ale XIX-lea si reprezinta un sistem piramidal, un fel de schema Ponzi", Emil Boc spune ca acesta a vrut sa spuna ca "daca nu vom avea suficienti contributori la bugetul de pensii, evident ca vom avea probleme cu sustinerea bugetului de pensii, pe termen mediu si lung. Nu este un lucru nou, este un lucru pe care-l stim cu totii, ca trebuie sa avem o baza mult mai larga de oameni care finanteaza", mentionand ca aceasta a fost declaratia pe fond, dar "cum se interpreteaza de catre altii e treaba lor".

Tot in legatura cu pensiile, premierul a declarat ca "in 2011 punem de la bugetul de stat pentru a sustine sistemul de pensii 13, 9 miliarde de lei. Daca nu am fi facut reforma pensiilor trebuia sa punem 21,5 miliarde de lei. Cu aceasta se reduce contributia cu o suma importanta".

Intrebat fiind daca in cadrul discutiilor cu FMI s-a atins si tema evaziunii fiscale din tutun, premierul a declarat ca s-a discutat despre evaziunea fiscala, dar nu in mod particular.

Citeste si:
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a testat sâmbătă, 18 septembrie, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni. Șeful statului a mărturisit că experienţa şofatului a fost...
Congresul PNL s-ar putea ține în aer liber, susține Ludovic Orban
Congresul PNL s-ar putea ține în aer liber, susține Ludovic Orban
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că au fost pregătite două variante de rezervă cu privire la locul în care se va desfăşura Congresul şi e posibil ca acesta să se...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
rank
Glontele anticomunist loveste din nou: "ne-a trecut glontul pe la ureche" si a lovit in tarele mortului (pactul de la Yalta)