Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Emil Boc: Nimeni nu va mai taia frunza la caini pe banii statului

Duminica, 08 Martie 2009, ora 19:15
4083 citiri
Emil Boc: Nimeni nu va mai taia frunza la caini pe banii statului

Functionarii publici nu vor mai taia frunza la caini pe banii statului, a declarat duminca premierul Emil Boc, referindu-se la iminenta restructurare a agentiilor guvernamentale.

"Exista functionari in Romania care taie frunza la caini pe banii statului. De acum nu vor mai taia frunza la caini pe banii statului. (...) Am dat o luna ministrilor sa vina cu propuneri de desfiintare, comasare sau restructurare de agentii care maresc birocratia.

Sunt unele agentii care s-au infiintat pentru a da niste posturi bine-platite la stat", a declarat premierul Emil Boc, intr-o emisiune la Prima TV.

Premierul a explicat ca exista agentii in care salariul este de aproximativ 1.000 de lei si in urma adaugarii unor sporuri si stimulente veniturile ajung la 5.000-6.000 de lei. Acest lucru se intampla in prinicipiu in urma adaugarii sporurilor de 50 la suta pentru munca in conditii vatamatoare si pentru stres.

Toate sporurile sunt imorale

"Toate sporurile sunt imorale si problema nu o putem rezolva decat cu o lege a salarizarii unice in sistemul bugetar", a declarat Boc.

Premierul a precizat ca nu se refera la cele sute de mii de functionari care castiga un salariu cu greu, ci la anumite agentii infiintate in mod special pentru anumite persoane. El a adaugat ca problemele vor fi rezolvate prin legea salarizarii unice, care va fi data pana la sfarsitul lunii mai.

Planul anti-criza consta in investitii

In ceea ce priveste planul anti-criza, criticat si considerat ca si inexistent de opozitie, premierul a precizat ca acesta exista si ca se constituie in primul rand din investitii.

"Noi avem un plan anti-criza inclus in legea bugetului de stat este primul si nu ultimul. Asta inseamna ca mai pot exista modificari in functie de evolutia crizei economice", a declarat Boc.

El a precizat ca solutia la criza nu o detine nimeni si Romania a facut ceea ce au facut si tarile UE si SUA: incercarea de a pastra un echilibru intre componenta economica si componena sociala. Boc a reiterat faptul ca o suma de 20% din buget va fi alocata investitiilor.

Zvonistica majorarilor la taxe si impozite

In ceea ce priveste marirea de taxe si de impozite vehiculata in ultima perioada in presa, Emil Boc a precizat ca inca nu s-a hotarat nimic oficial in acest sens si ca este vorba "doar despre zvonistica".

"Atunci cand vom hotari o modificare a impozitului vom veni cu o propunere oficiala in acest sens", a precizat Emil Boc.

In comparatie cu alte tari, care au redus impozitele ca masura anti-criza, Emil Boc a precizat ca Romania nu isi poate permite luxul de a reduce impozitele in conditiile in care in 2005 a fost introdusa cota unica de impozitare.

"Unele tari isi pot permite reduceri de taxe si impozite, insa in Romania s-a tras un cartus in 2005 cand s-a indus cota unica de 16%. Romania, in loc sa beneficieze de cota unica si sa puna bani deoparte in acele vremuri bune a cheltuit peste masura", a declarat Emil Boc, referindu-se la deficitul bugetar de 5,3%.

In privinta finantarii externe, Emil Boc a precizat ca Romania se afla intr-un proces de negociere si ca inca nu s-a luat o decizie in acest sens.

"In ceea ce priveste finantarea, avem nevoie de cateva miliarde de euro, suntem intr-un proces de negociere", a adaugat Boc.

Legalizarea protistutiei trebuie discutata cu Biserica

Intrebat daca legalizarea prostitutiei nu ar fi o masura care sa aduca bani la bugetul de stat intr-o perioada de criza, premierul a precizat ca in dezbaterea despre legalizarea prostitutiei trebuie sa existe consultari cu Biserica Ortodoxa Romana.

"Trebuie sa existe consultari cu Biserica Ortodoxa Romana in aceasta privinta. (...) Nu cred ca aceasta criza trebuie insa folosita in scop machiavelic, scopul nu scuza mijloacele", a declarat premierul.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Emil Boc, #taia frunza caini, #banii statului , #premier