Emil Boc: Nu merita sa angajati la negru, mai bine platiti legal si dormiti linistiti

Luni, 09 Mai 2011, ora 17:43
1849 citiri
Emil Boc: Nu merita sa angajati la negru, mai bine platiti legal si dormiti linistiti

Premierul Emil Boc a avertizat angajatorii, in calitate de ministru interimar al Muncii, ca nu merita sa angajeze oameni la negru, avand in vedere ca, din 10.000 de lei, cat este amenda, ar putea plati un om timp de 12 luni, inclusiv toate darile la stat aferente.

"Amenda este foarte mare, 10.000 de lei, si, daca o platesti, e ca si cum ai putea sa platesti un om 12 luni, cu carte de munca si toate darile la zi. Mai bine faceti lucrul asta si dormiti linistiti", a spus Emil Boc, luni, la o saptamana de la intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii si al intensificarii controalelor, in vederea combaterii muncii la negru.

Potrivit spuselor sale, intre 2 si 9 mai, s-au incheiat 102.170 de contracte de munca, cele mai multe din acestea fiind in domeniul constructiilor (22.000), comertul cu ridicata si amanuntul (20.000), industria prelucratoare (20.000), hoteluri si restaurante (7.000) sau agricultura (4.000).

Emil Boc a adaugat ca, pe parcursul lunilor mai si iunie, vor continua controalele. "Doar printr-o aplicare riguroasa a legii ne putem asigura ca legea se respecta. Inseamna batalie cu munca la negru in fiecare zi", a spus el.

In luna aprilie, rata somajului din Romania a scazut la 5,41 la suta (peste 493.400 de someri), ajungand la nivelul din luna ianuarie a anului 2007. "Acum, revenim la o cifra a somajului mai favorabila, chiar daca numarul somerilor ma ingrijoreaza. Atat timp cat exista posturi vacante libere, suntem pe calea cea buna sa le oferim locuri de munca", a spus Boc.

"Prioritatea guvernului este crearea de locuri de munca, pentru ca este cea mai buna forma de protectie sociala. Ne asteptam ca, si in mai, rata somajului sa fie in scadere", a adaugat el.

In privinta economiei, premierul s-a arata de un "optimism prudent". "Cred ca avem toate sansele sa iesim din recesiune, dar este doar prima etapa a iesirii din criza. Trebuie pastrat ritmul reformelor, trebuie continuata reforma companiilor de stat. Orice companie de stat care functioneaza pe pierderi inseamna bani cheltuiti din buzunarul cetateanului", a incheiat Boc.

Citeste si:
Dominic Fritz, acuzat de fostul primar, Nicolae Robu: ”Minciunile ating deja cote patologice. Voi prezenta documente”
Dominic Fritz, acuzat de fostul primar, Nicolae Robu: ”Minciunile ating deja cote patologice. Voi prezenta documente”
Fostul primar al municipiului Timişoara Nicolae Robu a declarat joi, 17 ianuarie, că actualul edil, Dominic Fritz, a a minţit când a susţinut că are de plătit peste 50 milioane lei, facturi...
Prima vizită a unui oficial OCDE la București. Întrevederi cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă
Prima vizită a unui oficial OCDE la București. Întrevederi cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă
Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mathias Cormann, efectuează, vineri, o vizită oficială la Bucureşti. Secretarul general al OCDE va fi...
Comentarii
magdapopa
rank 5
intre 2 si 9 mai, s-au incheiat 102.170 de contracte de munca, cele mai multe din acestea fiind in domeniul constructiilor
ghighi
rank 5