Emil Boc: Nu renuntam la functia de premier

Duminica, 07 Decembrie 2008, ora 12:53
1150 citiri
Emil Boc: Nu renuntam la functia de premier

Negocierile dintre PSD si PD-L au inceput. Liderul democrat liberalilor, Emil Boc, a declarat la inceputul discutiei ca acum "se cunosc si invingatorii" alegerilor parlamentare.

Democrat-liberalii au anuntat inainte de negocierile cu PSD, ca nu vor renunta ca viitorul premier si il sustin in continuare pe Theodor Stoloja pentru aceasta functie.

Pedelistii nu vor doar sa dea seful viitorului Guvern, ci isi mentin in continuare pozitia adoptata in urma cu doua luni, si anume ca prim vicepresedintele Theodor Stolojan sa fie premier, a declarat presedintele PD-L Emil Boc inainte de negocierile cu PSD.

Si social-democratii tin cu dintii stransi de premier. Social-democratii s-au dus, duminica, la negocierile cu liberalii cu un mandat clar: functia de premier.

Atat Miron Mitrea, cat si presedintele organizatiei de Bucuresti a PSD Marian Vanghelie au declarat ca este normal sa vina cu pretentia functiei de premier pentru ca PSD este castigatorul votului popular.

"Este normal sa intram cu aceasta pretentie in negocieri. Suntem partidul castigator la votul popular", a spus Mitrea inainte de negocieri.

In ceea ce priveste conditiile la care liberalii nu vor sa renunte, Mitrea a pomenit de cota unica de impozitare de 16%, la care, in opinia lui, PNL ar trebui sa renunte.

"Sper sa reusim azi, maine sa inchidem negocierile", a declarat Mitrea, adaugand ca "vor fi oameni care vor participa la numai una dintre negocieri si oameni care participa la amandoua"

Vanghelie a fost mai transant ca Mitrea si si-a mentinut pozitia de pana acum: "mergem sa cerem functia de prim ministru. Consider ca in caz ca nu ne convine putem sa stam in opozitie si sa facem o opozitie constructiva".

Intrebat daca va participa la ambele negocieri, Vanghelie a spus ca va participa peste tot: "vocea mea se va face auzita oriunde. Si sub apa".

Mai in gluma, mai in serios, Vanghelie isi lauda astfel reusita la alegerile parlamentare in contextul in care PSD a obtinut in Bucuresti un procent istoric.

Citeste si:
Cum a ajuns o senatoare AUR antivaccinistă să acuze statul român de zădărnicirea combaterii bolii
Cum a ajuns o senatoare AUR antivaccinistă să acuze statul român de zădărnicirea combaterii bolii
Senatoarea AUR Rodica Boancă a depus o plângere penală împotriva combaterii bolii în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de...
PSD ar putea renunța la taxa de solidaritate. Marcel Ciolacu: ”Este posibil să nu fie nevoie de ea”
PSD ar putea renunța la taxa de solidaritate. Marcel Ciolacu: ”Este posibil să nu fie nevoie de ea”
Coaliția de guvernare va continua discuțiile despre introducerea taxei de solidaritate, a anunțat miercuri, 8 decembrie, liderul PSD, Marcel Ciolacu, la finalul ședinței. Acesta a precizat că...