Emil Boc: Peste 1.000 de locuinte ANL si 983 de locuinte sociale, finalizate in 2011

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 19:54
1931 citiri
Emil Boc: Peste 1.000 de locuinte ANL si 983 de locuinte sociale, finalizate in 2011
Foto: Arhiva

Peste o mie de locuinte ANL vor fi finalizate in 2011, prin programul dezvoltarii nationale, precum si 983 de locuinte sociale si aproape 1.500 de apartamente destinate chiriasilor evacuati din casele nationalizate, a declarat, luni, primul ministru Emil Boc, in debutul dezbaterilor la proiectul de buget al statului pe 2011, din plenul reunit al Parlamentului.

"In programul dezvoltarii regionale este vorba despre finalizarea in 2011 a 1.027 de locuinte ANL, finalizarea a 19 obiective pentru reabilitarea si modernizarea de asezaminte culturale, 200 de kilometri de asfaltari de drumuri pe programele MADR (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului n.r) si, nu in ultimul rand, 983 de locuinte sociale si 1.486 de apartamente pentru locuintele sociale destinate chiriasilor evacuati din casele nationalizate", a spus Boc.

Acesta a mentionat ca in 2011 vor fi receptionate urmatoarele lucrari: varianta de ocolire Arad (12,3 km), Arad - Timisoara (32 km), Medgidia-Constanta (30 km), varianta de ocolire Constanta (32 km), la care se adauga Cernavoda-Medigidia (19,3 km).

Premierul a amintit si drumurile nationale reabilitate ce vor fi puse in functiune in 2011, printre care Petrosani-Baru (23 km), Baru-Hateg (25 km), Hateg-Simeria (30 km) sau Drobeta-Turnu Severin (16 km).

"In privinta variantelor ocolitoare ce vor fi puse in functiune in 2011 amintesc centura municipiului Oradea, varianta de ocolire a municipiului Iasi, varianta de ocolire de la Suceava sau varianta de ocolire de la Cluj est si, nu in ultimul rand, varianta de ocolire a municipiului Caransebes, lucrari care se finalizeaza", a spus Boc.

Pe langa aceste lucrari care se vor finaliza in 2011, vor intra in executie cele mai importante obiective de investitii de autostrazi de pe Coridorul IV: Timisoara - Lugoj (35,6 km), Orastie - Sibiu (82 km), Nadlac - Arad (38 km), Deva-Orastie (32 km), Lugoj-Deva (99 km).

La acestea se adauga lucrari aflate in licitatie in momentul de fata, care vor intra in executie in 2011, si anume variante de ocolire precum cele de la Sacuieni, Carei, Targu Mures, Bacau, Tecuci, Brasov, Bucuresti, Mihailesti, Alexandria, Caracal, Craiova sud-est sau drumuri care vor intra in reabilitare si modernizare, cum ar fi Satu-Mare, Baia Mare, Dej-Baia Mare, Zalau-Rastoci, Targu-Mures-Reghin-Saratel, Stei-Beius-Varfurile Stei, Soimus-Baia de Cris, Sibiu-Sighisoara, Bumbesti Jiu-Petrosani, Galicia Mare - Calafat, Craiova-Galicia Mare, Baia Mare-Moisei-Iacobeni, Beius-Oradea, Crasna-Iasi. Lor li se adauga proiectele: Reghin-Toplita, Arad-Oradea-Hateg-Simeria, Petrosani-Baru, Rovinari-Bumbesti Jiu, la care lucrarile se afla in executare.

"Sunt cateva dintre obiectivele pe care le-am mentionat in materia infrastructurii rutiere, lucrari care, asa cum am spus, sunt prevazute pentru a intra in executie, in licitatie unele dintre ele, si o parte dintre ele in finalizare pentru anul 2011. La aceste resurse financiare de la buget se adauga alti 200 de kilometri de drumuri judetene finantate prin POR, care vor fi finalizati in anul 2011", a adaugat premierul Boc.

Acesta a subliniat ca a dat aceste exemple de investitii care se vor executa in 2011 pentru "a se putea vedea inca o data foarte clar si raspicat ca anul 2011 este anul dezvoltarii, iesirii din recesiune si al trecerii pe crestere economica".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#locuinte ANL 2010, #buget 2011, #Boc buget 2011, #investitii 2011 , #premier