Emil Boc - ministru interimar al Muncii, dupa demisia lui Botis

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 14:06
3766 citiri
Emil Boc - ministru interimar al Muncii, dupa demisia lui Botis

Premierul Emil Boc urmeaza sa preia functia de ministru interimar al Muncii, dupa demisia lui Ioan Nelu Botis.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, Traian Basescu a semnat joi, doua decrete: unul prin care ia act de demisia lui Botis si un altul prin care il desemneaza pe Boc ministru interimar al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

"Ceremonia de predare/primire a portofoliului va avea loc, probabil, vineri dimineata, la sediul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Ora va fi stabilita dupa publicarea in Monitorul Oficial a decretului de numire a premierului Emil Boc in functia de ministru interimar", a declarat, pentru Ziare.com, Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului.

Premierul Emil Boc a mai fost ministru interimar, in 2010, dar la ministerul Educatiei, dupa parasirea guvernarii de catre PSD, un alt precedent fiind cand premierul Calin Popescu Tariceanu s-a ocupat temporar de ministerul de Externe, in martie 2007.

Ioan Nelu Botis si-a depus miercuri dimineata demisia din functia de ministru al Muncii, in urma scandalului legat de organizatia non-guvernamentala la care sotia sa era consilier si care a primit fonduri europene neramburasabile.

Ministrul Ioan Botis si-a dat demisia - Cine ii va lua locul?

Vizibil emotionat, fostul ministru al Muncii a tinut sa ceara scuze pentru faptul ca a intarziat o zi cu prezentarea demisiei. El a subliniat ca hotararea era luata inca de marti, dar a asteptat ca presedintele Traian Basescu sa se intoarca din Azerbaidjan pentru a purta o discutie cu acesta.

Ministru interimar pentru o zi

Dupa demisia lui Botis si dupa sedinta de Guvern de miercuri, premierul a anuntat ca interimatul va fi asigurat de secretarul de stat in Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Nicolae Ivaschescu.

Interimarul de la Ministerul Muncii a terminat facultatea la 34 de ani - vezi ce avere are

Potrivit presei, Ivaschescu si-a terminat facultatea abia la 34 de ani, iar institutia absolvita este una dintre cele mai slab cotate din tara.

Inainte de a-si desavarsi studiile superioare, Ivaschescu a reusit sa stranga o avere impresionanta dupa Revolutie, cand a fost director general la mai multe societati comerciale.

Cine ar putea fi viitorul ministru?

Seful Executivului a refuzat sa dezvaluie care sunt numele luate in calcul pentru postul de ministru, precizand numai ca nominalizarea va fi facuta "in zilele urmatoare", dupa consultari cu PD-L si cu seful statului.

Printre numele vehiculate de presa, care ar putea prelua portofoliul Muncii, se afla, din partea PD-L, Gheorghe Barbu, fost ministru al Muncii, Raluca Turcan, deputat si Claudia Boghicevici, deputat si membru in comisia de munca, iar din partea UNPR figureaza Marian Sarbu, fost ministru al Muncii, Valentin Mocanu, secretar de stat in Ministerul Muncii si Doina Parcalabu, director al Casei Nationale de Pensii.

Averea ministrului Muncii, Ioan Botis, este verificata de Agentia Nationala de Integritate (ANI), in vederea constatarii daca exista un conflict de interese privind firma sotiei sale.

Ministrul Botis si-a dat demisia - vezi reactii politice

Inspectorii ANI incearca sa afle daca au fost folosite fonduri europene de catre ONG-ul in care este consilier sotia ministrului Muncii. Asociatia are sediul pe o proprietate a familiei Botis.

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Este o decizie normala, vazuta des mai ales la guvernele germane
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
ORDINUL se EXECUTA nu se discuta.....Se pregatesc alte INGINERII FINANCIARE la acest ministr......INGINERIA FINANCIARA cu Botis a fost o STRATEGIE SECURISTA INTERLOPA....la ce sa ne mai asteptam :